Läxhjälpen
Intranät login knapp Intranät login knapp

Nyhetsarkiv /

”Därför hjälper Länsförsäkringar Jämtland högstadieelever att plugga”

Länsförsäkringar Jämtland berättar om samarbetet med Stiftelsen Läxhjälpen och varför de väljer att satsa på utbildning i länet. I texten i Länstidningen Östersund hör vi från elever och läxhjälpare i en grupp på Parkskolan i Östersund.

Tom bild

I Länstidningen Östersund berättar Länsförsäkringar Jämtland om besöket i en av Stiftelsen Läxhjälpens grupper på Parskolan i Östersund.

”Det märks att läxhjälparna har en fin relation med eleverna. De berättar om funderingar och planer kring gymnasieval men också att Läxhjälpen gjort stor skillnad och varit avgörande för att klara skolan. I klassrummet finns en generell känsla av drömmar som blivit lite mer verkliga och lite mer möjliga. Här finns framtida specialistsjuksköterskor, frisörer, elektriker och många fler.”

Länsförsäkringar Jämtland är ett kundägt försäkringsbolag och en samarbetspartner till Läxhjälpen som stöttar verksamheten lokalt i på flera orter i Jämtland.

Porträttbild av Karin Mattsson, Styrelseordförande Länsförsäkringar Jämtland
Att satsa på ökad gymnasiebehörighet stärker länet, menar Karin Mattsson.

”Att fler elever får gymnasiebehörighet stärker länet på många sätt. Det är helt enkelt en vinst för alla hur man än mäter och räknar.”

Karin Mattsson, styrelseordförande på Länsförsäkringar Jämtland

I texten berättar eleverna i gruppen och läxhjälparna Evelina Sarlin, Maria Schwenninger och Jacob Ringeby om verksamheten och effekten av arbetet.