Läxhjälpen
Intranät login knapp Intranät login knapp

Nyhetsarkiv /

”Barnens välfärd är allvarligt hotad” – debattinlägg i Dagens samhälle

Det saknas genomgripande satsningar på civilsamhället och fler konkreta barnrättsreformer, skriver generalsekreterare från tio civilsamhällesorganisationer med fokus på barns rättigheter.

Tom bild

Tillsammans med generalsekreterare från nio andra organisationer med fokus på barn och unga efterfrågar Läxhjälpens generalsekreterare Henrik Szabo fyra konkreta åtgärder för att stärka barns rättigheter, i ett debattinlägg i Dagens samhälle. Bland annat efterfrågas riktade, långsiktiga insatser, i samverkan med civilsamhället, något som Läxhjälpen har tryckt på tidigare. De tio organisationerna vill också se fler satsningar på att överbrygga kunskapsglappet mellan barn som växer upp med och utan social och ekonomisk utsatthet.

Med höstbudgeten på bordet måste vi slå fast att civilsamhällets förutsättningar är försvagade – när det borde vara tvärtom.”

Generalsekreterare från Läxhjälpen, Friends, Mind, Berättarministeriet, Mattecentrum, Tjejzonen, Majblommans Riksförbund, Kodcentrum, Project Playground och Drivkraft