Läxhjälpen
Intranät login knapp Intranät login knapp

Nyhetsarkiv /

”Peppar eleverna: ’Nu vet jag varför jag hade det tufft'” – Norrköpings Tidningar

Norrköpings Tidningar var på plats när Läxhjälpens samarbetspartner Rikshem besökte Klingsborgsskolan i Norrköping. Under besöket höll anställda från Rikshem i en motivationsföreläsning för läxhjälpseleverna. De delade med sig av sina egna erfarenheter från skoltiden.

Fyra personer står bredvid varandra och ler mot kameran i en skolbyggnad

”Ni ska veta att det ni gör i dag efter skoltid, läxhjälpen, gör skillnad. Jag hade inte den möjligheten när jag gick i skolan. Lägger ni lite engagemang, fokus och energi kommer ni känna stolthet i morgon.”

Jonathan Wärendh, fastighetstekniker på Rikshem

Under ett besök i en läxhjälpsgrupp på Klingsborgsskolan berättar fastighetsteknikerna Johan Wänéus och Jonathan Wärendh om deras egen skoltid och utmaningarna de själva stötte på när de gick i skolan. De två kollegorna arbetar på fastighetsbolaget Rikshem, en av Stiftelsen Läxhjälpens samarbetspartners som stöttar verksamheten nationellt.

Under gruppbesöket närvarade också Rikshems hållbarhetschef Elisabeth Schylander och Läxhjälpens Partnerskaps- och insamlingschef Åsa Blomberg. Elever, läxhjälpare och Läxhjälpens coach Amra Karic var också på plats för att dela med sig av sina erfarenheter av Läxhjälpen och berätta om vilken betydelse verksamheten har för dem.

”Relationen med eleverna som vi får som läxhjälpare, specifikt när man inte är den som ska betygssätta någon, är unik. Vi blir vänner men med respekt. Jag uppfattar det som att vi får en kontakt som gör att studierelationen öppnas upp.”

Amra Karic, Läxhjälpens coach i Norrköping

Artikeln är bakom en betalvägg.