Läxhjälpen
Intranät login knapp Intranät login knapp

Nyhetsarkiv /

”Läxhjälp” – inslag i UR-programmet Jobbiga föräldrar

Elever och läxhjälpare i en läxhjälpsgrupp i Järfälla intervjuas för ett inslag om läxhjälp i UR-programmet Jobbiga föräldrar.

Tom bild

”Att våra barn kan behöva mer hjälp med skolarbetet än vad vi föräldrar kan ge dem har nog många av oss upplevt. Men vart ska de vända sig då? Vad är skolan skyldig att leverera? Och vad är en bra läxhjälp?” I avsnitt 27 av programmet Jobbiga föräldrar, som sänds i P1, intervjuas några läxhjälpselever och läxhjälpare från en grupp på Kvarnskolan i Järfälla.

I inslaget pratar läxhjälparna Veronica Holm och Philip Jörestig, som båda är lärarstudenter, bland annat om hur närheten i ålder till eleverna kan spela roll för relationsskapandet och elevernas motivation.

”[Vi] båda är ju nära i åldrarna till dem och de kan känna en närhet till oss i det också, men kanske också en viss vänskap till oss. Samtidigt som vi också lär ut och hjälper dem i skolan, som lärare.”

Philip Jörestig, lärarstudent och läxhjälpare på Kvarnskolan

”Jag vet att de inte är utbildade lärare, än, men jag tror att de i framtiden kommer bli bra lärare i deras ämnen. Man vet att de i alla fall är rätt nypluggade, så jag tycker faktiskt det är bättre att det är universitetsstudenter än om de hade varit färdigutbildade lärare.”

Tomas, elev i Läxhjälpsprogrammet