Läxhjälpen
Intranät login knapp Intranät login knapp

Nyhetsarkiv /

”Så arbetar läxhjälparna – ’Vissa elever behöver mer stöd'” – i studion på Nyhetsmorgon

Två av våra fantastiska läxhjälpare, Sohaila och Obi, var med på Nyhetsmorgon 4 juni där de diskuterade arbetet som läxhjälpare och hur de motiverar sina elever att fortsätta kämpa för att uppnå sina mål.

Bild från nyhetsmorgon där två läxhjälpare intervjuas

”Generellt så är det dem som riskerar att inte få gymnasiebehörighet som kommer till oss. De kanske ligger runt F i kärnämnena och vad de behöver från oss är ganska många olika saker. Det kan vara så att de bara behöver mer stöd men det är också så att vissa elever saknar studiestruktur och tycker det är svårt att planera och att det är det som hindrar dem att uppnå sin fulla potential. Och sen finns det också frågor som har att göra med de som har utmaningar när det gäller studiemotivation och självförtroende bland annat”, säger Obi, en av våra läxhjälpare som jobbar på Rinkebyskolan.

Det kan vara så att de bara behöver mer stöd men det är också så att vissa elever saknar studiestruktur och tycker det är svårt att planera och att det är det som hindrar dem att uppnå sin fulla potential.

Obi, läxhjälpare på Rinkebyskolan

Som Sohaila nämnde så är det många elever i åk 9 som är stressade innan skolavslutningen, ”speciellt nu med tanke på det som händer med corona och att omständigheterna i skolan har ändrats ganska mycket nu under de senaste månaderna. Det har varit väldigt stressigt med fler lärare som är sjuka och att de ena veckan förbereder sig för de nationella proven för att nästa vecka få reda på att nationella proven är inställda. De blir ett extra påslag för elever som kanske redan har det svårt.”

För många elever så betyder skolavslutningen sommarlov och en kraftsamling inför höstens fortsatta studier men så ser inte situationen ut för alla. Förra året gick 17699 elever ut grundskolan utan gymnasiebehörighet och med tanke på rådande pandemi så riskerar den siffran att öka i år. Därför har vi på Läxhjälpen gjort en kraftsamling för att hjälpa våra elever både i skolorna som har öppet men också genom att erbjuda en digital lösning för de elever som studerar hemifrån. Detta hade inte varit möjligt utan stödet från våra samarbetspartners och våra otroliga läxhjälpare och deras engagemang i sina elever. Vi kunde inte vara stoltare över dem!