Läxhjälpen
Intranät login knapp Intranät login knapp

Nyhetsarkiv /

Läxhjälpen är årets vinnare av Södertäljes 5i12-pris

Varje år delar Södertäljes kommunstyrelse ut 5i12-priset till en lokal samhällsaktör som gör insatser för att motverka utanförskap och som bidragit till medmänsklighet och solidaritet. Första veckan i december stod det klart att Läxhjälpen blev 2020 års vinnare, med följande motivation: 

Kvinna med diplom och blommor

”Integration är att riva hinder och sänka trösklar. Att tro på en människas förmåga är helt centralt. Extra viktigt är detta i skolan. Att klara betyg, få behörighet, öppnar dörrar och motverkar utanförskap. Stiftelsen Läxhjälpen har visat sig besitta exakt sådana egenskaper. Inte minst i sitt arbete på Hovsjöskolan. 2020 års 5i12-pris går till Läxhjälpen.”

Läxhjälpen har funnits i Södertälje sedan 2012. Just nu bedrivs verksamheten på Hovsjöskolan, där läxhjälpselever i åttan och nian träffar högskolestudenter fyra kvällar i veckan. På frågan vad som är det bästa med Läxhjälpen svarar Hovsjöskolans läxhjälpselever bland annat: 

“Jag tycker att läxhjälp är världens bästa plats att lära sig”

 “Läxhjälparna är duktiga och hjälper mycket oss. Sen när man kommer hit man får en positiv energi och det gör att vi kan jobba i lugn och ro. Om man kommer till läxhjälp så klarar man skolan mycket bättre.”

“Det bästa med Läxhjälpen är gemenskapen”.

Vi på Läxhjälpen är så glada och hedrade över att bli tilldelade årets 5i12-pris. Stort tack till juryn likväl som till våra fantastiska och engagerade läxhjälpare i Södertälje!