Läxhjälpen
Intranät login knapp Intranät login knapp

Nyhetsarkiv /

Bridgepoint förlänger stödet till Stiftelsen Läxhjälpen

Bridgepoint Charitable Trust har stöttat Stiftelsen Läxhjälpens nationella verksamhet sedan 2020 och har ett särskilt engagemang i Skarpatorpsskolan i Stockholm, där de har genomfört flera uppskattade insatser för elever, läxhjälpare och skola. Nu förlängs stiftelsens samarbete med Bridgepoint.

Fem personer gruppfoto

Stiftelsen Läxhjälpen är glada över att kunna berätta att Bridgepoint Charitable Trust (Private Equity-gruppen Bridgepoints välgörenhetsstiftelse) förlänger sitt stöd som huvudpartner till Läxhjälpen under 2022. Läxhjälpsprogrammet bedrivs tack vare stöd från bland annat näringslivet för att hjälpa elever i behov av extra stöd att klara grundskolan med gymnasiebehörighet. Bridgepoint Charitable Trust har sedan 2020 stöttat Läxhjälpens nationella verksamhet och har ett särskilt engagemang i Skarpatorpsskolan i Stockholm, där de även haft ett utbyte med och genomfört flera uppskattade insatser för elever, läxhjälpare och skola.

“Vi är stolta över att ha Bridgepoint som samarbetspartner och är väldigt glada över att de förlänger sitt stöd. Deras medarbetare, som vi har haft nöjet att träffa under ett flertal tillfällen, är genuint intresserade och engagerade i vår verksamhet. Tack vare ett både brett och lokalt stöd skapar Bridgepoint bästa möjliga förutsättningar för oss att bedriva och utöka verksamheten. Nu ser vi fram emot att vidareutveckla samarbetet under ett nytt år och har redan planerat in ett antal aktiviteter.”

– Alexander Rosenberg, Partnerskaps- och insamlingschef Stiftelsen Läxhjälpen

“Vi är förstås tacksamma och stolta över att få fortsätta vårt samarbete med Läxhjälpen som vi påbörjade 2020. Att stötta ungdomar att nå gymnasiebehörighet är ett ytterst viktigt arbete och Läxhjälpens insatser är ovärderlig. Trots den pandemi som råder lyckas Läxhjälpen extremt bra med att nå fram med sin hjälp och vi är oerhört tacksamma stolta över vårt samarbete. För oss är det viktigt att alla ungdomar får möjlighet att nå sin fulla potential oavsett vilken utbildningsbakgrund dina föräldrar har. För Sverige som kunskapsnation och i första hand för den enskilda individen är detta viktigt. Vi ser fram emot ett nytt aktivt samarbete med Läxhjälpen.”

– Mikael Lövgren, VD Bridgepoint