Läxhjälpen
Intranät login knapp Intranät login knapp

Nyhetsarkiv /

Salesforce blir ny partner till Läxhjälpen

Med målet att fler elever ska nå gymnasiebehörighet blir Salesforce ny partner till Läxhjälpen och hjälper stiftelsen att mer effektivt hantera de partnersamarbeten som är viktiga för Läxhjälpens nationella läxhjälpsprogram.

Tom bild

Stockholm 19 januari 2022. Den ideella stiftelsen Läxhjälpen bedriver idag, tack vare stöd från bland annat näringslivet, ett resultatfokuserat och strukturerat läxhjälpsprogram för att hjälpa elever att klara grundskolan med gymnasiebehörighet och få bättre förutsättningar att skapa sin egen framtid. Från och med 2020 har Läxhjälpen utökat sitt Läxhjälpsprogram till att även innefatta digital läxhjälp, vilket gör att man kan hjälpa elever i hela landet. Detta tillägg i kombination med en löpande utökning av elevplatser innebär även fler samarbeten och avtal med företag, kommuner, stiftelser och fonder. För att driva partnersamarbeten på ett resurssmart, effektivt och kvalitativt sätt arbetar man från och med läsåret 21/22 i Salesforce. Verktyget är skräddarsytt och anpassat efter Läxhjälpens behov och samarbetet innehåller även löpande utvecklings- och driftsupport från Salesforce.

– Samarbetet är kvalitativt och vi ser redan stora förbättringar i verksamheten. Deras medarbetare visar ett genuint intresserade av och engagemang i vårt arbete och det märks att hållbarhet är en del av Salesforce DNA. Vi ser fram emot att kunna hjälpa fler elever att nå gymnasiebehörighet, med Salesforce i ryggen, säger Alexander Rosenberg, partnerskaps- och insamlingschef på Stiftelsen Läxhjälpen.

Salesforce har sedan starten för 20 år sedan arbetat enligt den så kallade 1-1-1-modellen som innebär att man ger tillbaka 1 procent av sitt kapital, sina produkter och sina medarbetares tid till samhället. Företagets medarbetare i Sverige dedikerade närmare 4 000 timmar till någon form av volontärarbete bara under 2021 och drygt 80 svenska NGO:er och utbildningsorganisationer har fått tillgång till Salesforce produkter.

– Att vi kan bidra till att Läxhjälpen kan nå och stötta ännu fler elever känns oerhört viktigt för oss på Salesforce. Arbetet som Läxhjälpen bedriver gör stor skillnad i ungdomars vilja och möjligheter att studera vidare. Vi tror att näringslivet har en roll att spela i samhället, och vi är designade för att ge tillbaka till samhället i de städer och kommuner vi bedriver verksamhet. Det därför mycket stimulerande att kunna bidra till att fler ungdomar klarar grundskolan i Sverige, och även kunna bidra till att brygga det digitala kompetensgapet med vår kompetens, säger Dan Bjurman, Sverigechef Salesforce.