Läxhjälpen
Intranät login knapp Intranät login knapp

Nyhetsarkiv /

Välkommen på inflyttningsmingel!

Läxhjälpen växlar upp då behoven i skolorna ökar. På Världsdagen för social rättvisa, den 20:e februari, bjuder vi på Stiftelsen Läxhjälpen in till ett inflyttningsmingel i våra nya lokaler i Sickla.

Fyra elever går ner för en trappa i en skolbyggnad och tittar på varandra och skrattar

Som ett led i att antalet unga som går ut niondeklass utan gymnasiebehörighet ökar så satsar även vi på Stiftelsen Läxhjälpen på att bredda vårt stöd till de mest utsatta skolorna. Det gör att vi har växt ur våra gamla lokaler och har nu flyttat till ny adress.

Måndagen den 20:e februari bjuder vi därför in dig till vårt inflyttningsmingel.

Den 20:e februari är dessutom Världsdagen för social rättvisa. Social rättvisa brukar summeras som möjligheten för människor att nå sin fulla potential i samhället de lever i, vilket rimmar väl med Läxhjälpens syfte och vision att flera unga ska klara skolan och kunna forma sin egen framtid.

Vi hoppas att du har möjlighet att komma och mingla med oss och titta på våra nya, fina lokaler.

Läxhjälpens generalsekreterare, Henrik Szabo, kommer att berätta mer om Läxhjälpens planer och mål under de närmast kommande åren för att på bästa sätt vara en del av lösningen så att alla elever kan växa upp med förutsättningar att klara grundskolan, oavsett bakgrund.

Var och när?

Plats: Hesselmans Torg 5, Sickla (ett stenkast från bussar, tvärbana och Saltsjöbanan), busshållplats Sickla Bro eller tvärbanestationen Sickla.

Datum: 20 februari 2023

Tid: Kl. 16:00 – 18:00 (Henrik Szabo berättar mer om Läxhjälpen kl. 16:30)

Vad: Vi bjuder på enklare förtäring och dryck

Ta gärna med dig en kollega och kom.

OSA: Senast den 16 februari

Välkomna!