Läxhjälpen
Intranät login knapp Intranät login knapp

Nyhetsarkiv /

”Sommarjobb en morot för elever med läxhjälp” – P4 Västernorrland

På St Olofsskolan i Sundsvall har elever i Läxhjälpsprogrammet höjt sina betyg med 20 meritpoäng i snitt. Läxhjälpens samarbetspartner Mitthem finansierar inte bara verksamheten lokalt, utan erbjuder även sommarjobb för eleverna.

Skärmavbild av inslag på P4 Västernorrlands sida. I bild syns fyra elever i ett klassrum på St Olofsskolan och rubriken lyder "Sommarjobb en morot för elever med läxhjälp: 'Har höjt mina betyg'"

Elever och läxhjälpare på St Olofsskolan i Sundsvall ses två gånger i veckan, under minst två timmar åt gången, med målet att eleverna ska komma in på gymnasiet med godkända slutbetyg. Tillsammans hjälps tre läxhjälpare åt för att höja elevernas betyg, studiemotivation och självförtroenden. På St Olofsskolan har stödet från Läxhjälpen lett till att eleverna har höjt sina betyg med 20 meritpoäng i snitt.

I slutet av terminen erbjuder Läxhjälpens samarbetspartner, bostadsbolaget Mitthem, sommarjobb för eleverna – något som har fungerat som en morot för att fortsätta hela vägen fram till skolavslutningen.

Det har betytt mycket för mig, för jag har höjt mina betyg. Jag uppskattar verkligen allt jobb som lärarna och läxhjälparna gör. Även fast det är två timmar extra, så tycker jag ändå att det går bra. Jag älskar gemenskapen vi har och man kommer närmare varandra här på Läxhjälpen tycker jag.

Lilly, elev i Läxhjälpsprogrammet på St Olofsskolan i Sundsvall

Läxhjälpen har hjälpt mig ganska mycket med att höja betygen, för jag har ganska svårt att fokusera hemma. Så Läxhjälpen har fått mig i fokus och jag har höjt ganska mycket av mina betyg.

Shahd, elev i Läxhjälpsprogrammet