Läxhjälpen
Intranät login knapp Intranät login knapp

Nyhetsarkiv /

Sommaravslutningar 2024 – tack för ett fantastiskt läsår

Inför de sista läxhjälpaspassen innan sommarlovet 2024 anordnade våra läxhjälpsgrupper olika sommaravslutningar över hela landet. Elever, läxhjälpare och samarbetspartners samlades för gemensamma avslut, fyllda med roliga aktiviteter, reflektion och tacksamhet. 

Tre personer står uppe på en biografscen och presenterar framför en skärm. På skärmen syns en presentationsbild på en grupp elever och Läxhjälpens logotyp i vitt

Sommaravslutningar runt om i hela landet

De sista läxhjälpstimmarna för läsåret brukar bestå av gemensamma aktiviteter, där elever och läxhjälpare tillsammans kickar igång sommarledigheten. Detta görs bäst genom ett sommaravslutningspass med fokus på roliga aktiviteter, något som är välförtjänt efter allt det hårda arbete som både elever och läxhjälpare lagt ner under läsåret.

Läxhjälpsgrupperna får själva planera och genomföra aktiviteter på sina sommaravslutningar. En del läxhjälpsgrupper satte själva ihop skräddarsydda pass, medan en del grupper från närliggande områden och skolor samlades för en gemensam avslutning. 

Här är ett smakprov från några av landets alla sommaravslutningar för 2024: 

I Linköping firade läxhjälpsgruppen in sommaren med att spela beachvolleyboll tillsammans.

Två elever brottas med mjuka pinnar på äventyrssportcentret Jumpyard i Sundsvall

Elever i S:t Olofsskolans tisdags- och torsdagsgrupp besökte äventyrssportcentret Jumpyard i Sundsvall för sin sommaravslutning.

Tre elever sitter bredvid varandra på en restaurang och gör handgester framför kameran

Efter besöket avslutade läxhjälpsgruppen dagen med att äta på restaurang tillsammans.

Flera läxhjälpsgrupper runt om Stockholm avslutade läsåret med ett besök på Gröna Lund.

En kvinna står framför en bioduk och pratar till en publik av ungdomar

I södra Sverige samlades elever och läxhjälpare på Filmstaden Malmö för prisutdelning till vinnarna i vårens närvarotävling. Därefter såg de en film på bio.

Sommaravslutningarna är en viktig milstolpe

Sommaravslutningarna markerar även en viktig milstolpe för både elever och läxhjälpare. Under läsåret har många elever överkommit svårigheter, förbättrat sina betyg och byggt upp självförtroende inför framtida utmaningar. Många läxhjälpare har fått se hur deras stöttning hjälpt elever att inte bara nå individuella mål, utan också växa tillsammans som grupp. Därför är avslutningspassen också ett perfekt tillfälle att både reflektera över framsteg samt tacka varandra för gemenskapen och stödet under året.

Jag vill tacka mina lärare som har hjälpt mig och vår rektor Johan som har gett oss den här möjligheten att gå på Läxhjälpen.

Eleven Raim på S:t Olofskolan i Sundsvall

Jag vill tacka min mentor Hala, för att hon lät mig börja på Läxhjälpen så att jag kunde ta hjälp med mina betyg. Jag vill tacka mina läxhjälpare Sofia och Jill, för att de har hjälpt mig med mina uppgifter.

Eleven Zaka på S:t Olofskolan i Sundsvall

Vi vill tacka Johan, biträdande rektor på S:t Olofsskolan för han har verkligen varit bra och är engagerad i arbetet vi har gjort och har stöttat oss genom läsåret.

Läxhjälparen Jill på S:t Olofskolan i Sundsvall

Jag vill tacka Linnea, regionchef norr på Läxhjälpen, för vårt fina samarbete i Sundsvall, men också i hela Sverige.

Ida Berglund, Söderberg & Partners

Jag vill tacka alla våra läxhjälpare, alla våra koordinatorer och alla elever, som har kämpat otroligt bra det här läsåret.

Linnea Bergdahl, regionchef norr på Stiftelsen Läxhjälpen

Tack alla som varit med oss under läsåret!

Vi på Stiftelsen Läxhjälpen vill rikta ett stort tack till alla elever, läxhjälpare, samarbetsskolor och partners för det hårda arbetet under läsåret 2023/2024. Tillsammans fortsätter vi att arbeta mot målet att fler elever ska få likvärdiga förutsättningar att klara skolan.

Tack för att ni har fyllt detta läsår med så många fina stunder!