Läxhjälpen
Intranät login knapp Intranät login knapp

Nyhetsarkiv /

Almedalsveckan 2024: Utbildning, skola och ungas livsvillkor

Stiftelsen Läxhjälpen kommer att vara på plats i Almedalen i juni. Här kan du läsa mer om Läxhjälpens aktiviteter och engagemang under Almedalsveckan 2024.

Blå bakgrund med Läxhjälpens med animerad papperslapp som är riven på ena sidan och tejpad på andra. På lappen står det "Vi ses i Almedalen! Stiftelsen Läxhjälpen är på plats 25-28 juni. Vi ses där!"

Almedalsveckan – den demokratiska mötesplatsen för alla

Almedalsveckan är en politikervecka och demokratisk mötesplats med fokus på politik och samhällsfrågor. Veckan arrangeras årligen i Almedalen i Visby på Gotland och är världens största demokratiska mötesplats för samhällsfrågor. I år är Stiftelsen Läxhjälpen på plats mellan 25-28 juni för att prata utbildning, skola och hur vi kan förbättra ungas livsvillkor.

Läxhjälpens aktiviteter under Almedalsveckan 2024

Ungas finansiella hälsa – trygga livsval eller trendande livsstilsideal?

Vilken roll spelar ekonomisk kunskap för ungas möjligheter att skapa sig det liv och framtid de önskar – och vems ansvar är det att lära ut hur man bygger en långsiktig privatekonomi? Stiftelsen Läxhjälpens generalsekreterare Henrik Szabo deltar i ett samtal om ekonomi, utbildning och den unga generationens syn på pengar, konsumtion och livsval. Läxhjälpens samarbetspartner Swedbank är arrangör för evenemanget.

Tid: Onsdag 26 juni, 09:00-10:00.

Plats: Volters gränd 8

Evenemangstyp: Seminarium/föreläsning

En fullgod skolgång för alla – så förebygger vi skolmisslyckanden utan ökad belastning i organisationen

Varje år går nästan en fjärdedel av niondeklassarna ut skolan med ofullständiga betyg och majoriteten av dem saknar därmed behörighet till gymnasiet. Detta leder till kraftigt försämrade framtidsutsikter för individen och höga kostnader för samhället. Hur löser vi detta i en redan hårt belastad skolorganisation?

Stiftelsen Läxhjälpen, Utfallsfonden och Lexplore presenterar modeller för hur vi mätbart och evidensbaserat kan hjälpa fler till en fullgod skolgång samtidigt som vi undviker att den egna skolorganisationen belastas alltför tungt. Seminariet arrangeras av Utfallsfonden.

Tid: Torsdag 27 juni, kl 14:00-15:00.

Plats: Björngränd 12 (Utfallsfondens hus)

Evenemangstyp: Seminarium/föreläsning

Utöver de publika evenemangen kommer representanter från Stiftelsen Läxhjälpen dessutom delta i ett flertal möten och samtal under veckan, till exempel i ett rundabordssamtal med Läxhjälpens samarbetspartner Ikano bostad där vi pratar om trygga stadsdelar.

Kontakt

Henrik Szabo

Stiftelsen Läxhjälpens generalsekreterare

henrik@laxhjalpen.se