Läxhjälpen
Intranät login knapp Intranät login knapp

Nyhetsarkiv /

Setterwalls Advokatbyrå blir ny samarbetspartner till Stiftelsen Läxhjälpen

Stiftelsen Läxhjälpen är glada över att presentera Setterwalls Advokatbyrå som ny nationell stödpartner för 2022. Stödet finansierar elevplatser i Läxhjälpsprogrammet och ska bidra till att fler elever i behov av extra stöd ska få bättre förutsättningar att nå gymnasiebehörighet och kunna skapa sin egen framtid.

Henrik Kjellander från Setterwalls håller upp ett diplom av Läxhjälpen

16 058 elever avslutade grundskolan läsåret 20/21 utan godkända betyg för gymnasiet och det finns idag skolor där så många som 60% av eleverna inte når gymnasiebehörighet. Den ideella stiftelsen Läxhjälpen bedriver idag, tack vare stöd från bland annat näringslivet, ett resultatfokuserat och strukturerat läxhjälpsprogram riktat dit det behövs som allra mest, på de skolor och för de elever som är i störst behov av stöd. Eleverna i Läxhjälpsprogrammet får bättre förutsättningar att klara grundskolan med gymnasiebehörighet, samtidigt som de stärker sitt självförtroende och får en ökad framtidstro.

“Jag är övertygad om att samarbetet med Setterwalls Advokatbyrå kommer att stärka Läxhjälpens verksamhet både lokalt och nationellt och vi ser fram emot att utveckla partnerskapet tillsammans.”

Alexander Rosenberg, Partnerskaps- och insamlingschef Stiftelsen Läxhjälpen

”Det känns jätteroligt att välkomna Setterwalls Advokatbyrå som samarbetspartner till Läxhjälpen. Utöver att den nationella verksamheten stärks har vi dessutom geografiska kopplingar i Stockholm, Malmö och Göteborg, där vi kommer att ha ett lokalt utbyte för att på olika sätt stärka varandras verksamheter. Behovet av läxhjälp är stort i hela landet och för att kunna hjälpa fler elever behöver vi, tillsammans med våra partners inom offentlig sektor, teama upp med bra och engagerade företag. Jag är övertygad om att samarbetet med Setterwalls Advokatbyrå kommer att stärka Läxhjälpens verksamhet både lokalt och nationellt och vi ser fram emot att utveckla partnerskapet tillsammans”, säger Alexander Rosenberg, Partnerskaps- och insamlingschef Stiftelsen Läxhjälpen.

”Setterwalls arbetar för FN:s globala mål avseende både god utbildning och jämställdhet och en viktig del i att nå resultat inom dessa, och flera andra, områden är att alla unga får chansen att hitta sin egen kraft att nå sina drömmar. Vi är mycket glada att få engagera oss som nationell stödpartner till Läxhjälpen och deras viktiga arbete för våra ungdomar.”

Henrik Kjellander, Managing Partner, Setterwalls Advokatbyrå