Läxhjälpen
Intranät login knapp Intranät login knapp

Nyhetsarkiv /

Läxhjälparna berättar: Vilket är ditt bästa minne från läsåret?

Vi frågade läxhjälparna som har arbetat under läsåret 2022/2023 om deras bästa minnen från året som har gått. Här är några av svaren vi fick!

Skärmavbild från en digital avslutningsträff med läxhjälparna. I bild syns ett rutnät med massor läxhjälpare som ler mot kameran i Google Meet och formar sina händer som hjärtan.

Efter läxhjälpsgruppernas sommaravslutningar med elever och läxhjälpare runtom i landet hölls en digital sommaravslutningsträff för anställda läxhjälpare. Läxhjälparna fick då frågan om vilket som har varit deras bästa minne från läsåret. Så här svarade de.

”Det bästa minnet måste ändå vara när eleverna fått hjälp av mig och mina kollegor innan ett prov och sedan kommit tillbaka och berättat hur bra det gick för dem på provet och att de höjts i ett/flera ämnen. Det betyder mycket för oss att få höra sånt!”

”Mitt bästa minne är när en skola hörde av sig och berättade att en elev som aldrig pluggat nu börjat göra det pga Läxhjälpen och börjat påverka alla i sin klass.”

”Under tiden nationella proven var aktuella märkte vi på eleverna att de var mer engagerade och det kändes fint att kunna gå igenom olika exempelprov tillsammans med alla elever! Det var också otroligt kul att höra av eleverna på vilka sätt Läxhjälpen hjälpt dem och att de önskade att de kunde gå Läxhjälpen på gymnasiet också.”

Foto med läxhjälparna i grön parkmiljö som håller i färgglada ballonger och skrattar. I bilden syns ett citat med texten "Mitt bästa minne är när en av våra elever berättade för oss läxhjälpare just hur mycket Läxhjälpen har hjälpt henne."

”När en elev som går ut nian berättar att hon utvecklat en så bra studieteknik genom Läxhjälpen att hon nu vet hur hon ska plugga vidare på egen hand under gymnasiet. Hon verkade ha byggt upp ett så bra självförtroende gällande hennes studier, det var så roligt att höra och se!”

”Något jag kommer leva länge på är något som hände alldeles nyligen: En elev gick från skakigt E till A i mekanisk fysik-delen av NO:n efter vi haft en liten snabblektion på just det ämnet. Det är mitt huvudämne på universitetet, så jag satte ribban högt för dem när jag förklarade. Läraren blev förvånad att hon lärt sig( och förstod!) fysik på gymnasienivå :D”

”När eleverna frågade om de kan fortsätta med Läxhjälpen under gymnasietiden”

”En av de bästa minnena var när eleverna läste upp sina dikter för varandra i gruppen, de var väldigt modiga eftersom det var personliga dikter. berördes :´-) <3”

Foto med elever som håller upp diplom från Läxhjälpen framför sina ansikten. I bild syns ett citat med texten "Mitt bästa minne är alla gånger jag har bevittnat elever som har vart nära på att ge upp, men inte gjort det pga deras starka drivkraft."

”Det är svårt att plocka en enda minne, det har varit ett otroligt kul och lärorikt läsår! Men det bästa var kanske att se elevernas resa genom året och hur de har utvecklat och förbättrat sig.”

”Mina bästa minnen är när 2 elever kände sig bekväma nog att ta upp saker med mig och fritt prata och be om hjälp då de behövde det, även när det var utanför skolarbetet.”

”En lärare berättade för mig att sen vi startade upp läxhjälpsgruppen på skolan har eleverna blommat ut och att hon kan se på dem hur de vågar ta mer plats och verkar tro mer på sig själva. De hade skapat en så fin gemenskap i gruppen <3”