Läxhjälpen
Intranät login knapp Intranät login knapp

Nyhetsarkiv /

”Fagrabäckskolan välkomnar nationella läxhjälpare – vill öka gymnasiebehörigheten” – SVT Nyheter Småland

Under höstterminen startar Stiftelsen Läxhjälpen upp sin verksamhet på Fagrabäckskolan i Växjö, rapporterar SVT Lokala nyheter i Småland. Målet är att fler elever ska komma in på gymnasiet.

Skärmdump från SVT Nyheter Småland. I bild syns SVT:s logotyp och hemsida med en bild på Läxhjälpens regionchef Greta Gipper och en bild på Fagrabäckskolan.

I höst blir Fagrabäckskolan den första skolan i Växjö att inleda ett samarbete med Stiftelsen Läxhjälpen, skriver SVT lokalnyheter Småland. Vid två tillfällen i veckan kommer elever på skolan få stöd av avlönade studenter på universitet och högskola. Det slutliga målet är att höja elevernas gymnasiebehörighet, självförtroende och studiemotivation.

”Stiftelsen Läxhjälpen samarbetar framförallt med skolor med gymnasiebehörighet under rikssnittet och Fagrabäckskolan är en av dem. Vi har haft en bra kommunikation med skolan och i tisdags hade vi första prova-på-träffen.”

Greta Gipper, regionchef syd

Stiftelsen Läxhjälpen bedriver ett riktat och resultatfokuserat läxhjälpsprogram för elever som riskerar att inte klara grundskolan, så att de når gymnasiebehörighet med självförtroende inför framtiden. Läxhjälpsprogrammet är ett komplement till ordinarie skolarbete för elever och skolor som står inför extra stora utmaningar.