Läxhjälpen
Intranät login knapp Intranät login knapp

Nyhetsarkiv /

”Eleverna om läxhjälp efter skoltid: ’Jättebra'” – tidningen NSD

Under hösten startade Stiftelsen Läxhjälpen upp verksamhet i Luleå och inledde nya samarbeten med tre grundskolor. Tidningen NSD besökte den nystartade läxhjälpsgruppen på Residensskolan i Luleå.

Skärmdump av tidningen NSD:s webbplats med rubriken "Eleverna om läxhjälp efter skoltid: Jättebra".

Sedan hösten 2023 samarbetar Stiftelsen Läxhjälpen med Residensskolan, Råneskolan och Bergskolan för att erbjuda elever på skolorna gratis läxhjälp via stiftelsens läxhjälpsprogram. Programmet är riktat till elever som riskerar att inte klara grundskolan och målet är att höja elevernas betyg och självförtroende i skolan.

Tidningen Norrländska Socialdemokraten, NSD, besökte den nystartade läxhjälpsgruppen på Residensskolan i Luleå. Under besöket berättar rektorn Isabel Westerlund att hon hoppas att fler skolor ska bli intresserade av att testa ett samarbete med Läxhjälpen.

”Vi ser absolut att det här har gett effekt. Min förhoppning är att om vi fortsätter med det här, ökar kunskaperna och eleverna lyckas i större utsträckning.”

Isabel Westerlund, rektor på Residensskolan

På Residensskolan i Luleå träffas elever och läxhjälpare fysiskt på plats i skolans lokaler vid två tillfällen i veckan, medan grupperna på Råneskolan och Bergskolan erbjuds digital läxhjälp via Läxhjälpens digitala program. Studenten Noah Alhakim pluggar till civilingenjör och arbetar som läxhjälpare i gruppen på Residensskolan.

”De flesta som kommer hit behöver hjälp med matte, medan vissa behöver hjälp att hitta rätt studieteknik. Andra kommer för att de känner sig mer bekväma med att plugga med andra.”

Noah Alhakim, läxhjälpare i Luleå