Läxhjälpen
Intranät login knapp Intranät login knapp

Nyhetsarkiv /

Vinnare i kategorin Årets insamlare: Företagssamarbete

Stiftelsen Läxhjälpens samarbete med ICA Stiftelsen och Sveriges ICA-handlare är utsett till årets vinnare i kategorin Årets insamlare: Företagssamarbete på Insamlingsforum 2022!

Tom bild

Det är med stor glädje och stolthet som Stiftelsen Läxhjälpen tillsammans med ICA Stiftelsen och Sveriges ICA-handlare vinner priset som Årets insamlare: Företagssamarbete för projektet FICA med Läxhjälpen. I juryns vinnarmotivering står bland annat:

Som ett unikt exempel på ett skalbart företagssamarbete, med målet att skapa förutsättningar för en mer jämlik skola, har Läxhjälpen tillsammans med ICA-Stiftelsen och Sveriges ICA-handlare lyckats bygga relationer i en nationell skala på lokala nivåer.

Projektet ger elever och läxhjälpare extra energi och motivation, men framför allt innebär samarbetet fler elevplatser i Läxhjälpsprogrammet och därmed att fler elever klarar grundskolan. Tillsammans skapar vi verklig förändring i det stora och det lilla, lokalt och nationellt.

Så här förklarar en ICA-handlare samarbetet:

Det känns viktigt att bidra med det vi på ICA kan bäst, mat och människor och samtidigt skapa närmre relationer till skoleleverna. Jag har berättat om arbetet i butik på skolan i mitt närområde. Ett arbete på ICA är för många den första arbetslivserfarenheten och ett sätt att stärka sitt CV för framtiden.

Danny Lundblad, handlare ICA Nära Skarpnäck

Priset delades ut under Insamlingsforum 2022, en konferens som anordnas av branschföreningen Giva Sverige som arbetar för tryggt givande. Stiftelsen Läxhjälpens generalsekreterare kommenterar utnämningen:

Vilken oerhörd ära att få ta emot priset som Årets insamlare: företagssamarbete å hela Läxhjälpens vägnar och tillsammans med Ica Stiftelsen. Och det är just tillsammans som vi vinner den här utmärkelsen. Tillsammans med alla elever, läxhjälpare och medarbetare på Läxhjälpen. Tillsammans med ICA Stiftelsen och tillsammans med alla lokala ICA-handlare som är engagerade i projektet. FICA med Läxhjälpen skapar förändring både lokalt och nationellt, för elever som oavsett anledning och bakgrund kämpar för att klara skolan, för alla engagerade läxhjälpare, för närområdet och för hela vårt samhälle.

Henrik Szabo, generalsekreterare på Stiftelsen Läxhjälpen