Läxhjälpen
Intranät login knapp Intranät login knapp

Lediga tjänster

Stiftelsen Läxhjälpen söker regionchef

Stiftelsen Läxhjälpen söker en driven, engagerad och kommunikativ regionchef som stimuleras av problemlösning, högt tempo och att vara spindeln i nätet. Anställningen är en tillsvidareanställning på 100% och utgår från vårt kontor i Sickla i Stockholm.

Fem elever sitter på en bänk på skolgården utan för en skolbyggnad. En elev tittar på sin kompis som skrattar, de två eleverna i mitten tittar på varandra och den femte eleven, till höger, tittar ner i sina läxor.

Vill du vara med och ta Läxhjälpen till nästa nivå? Gillar du att nå ut till och inspirera en bred målgrupp av såväl skolelever och högskolestudenter som företagsledare och ledare inom offentlig sektor? Läxhjälpen är i en spännande fas med expansiva planer. Är du en målinriktad ledare med nätverk inom näringsliv, offentlig sektor eller skola, i så fall kan det vara dig vi söker!

17 963 elever klarade inte skolan förra läsåret och det finns skolor där 6 av 10 elever inte når gymnasiebehörighet. Läxhjälpen tacklar en av vår tids främsta samhällsutmaningar, den ojämlika skolan, genom ett riktat och  resultatfokuserat läxhjälpsprogram för elever som riskerar att inte klara skolan, så att de når gymnasiebehörighet med självförtroende inför framtiden.

Vi söker nu en driven, engagerad och kommunikativ regionchef som stimuleras av problemlösning, högt tempo och att vara spindeln i nätet. Du kommer att vara en viktig och central del på Läxhjälpen och ansvara för genomförandet och målen i din region. Uppdraget spänner över en bredd av arbetsuppgifter. Vi är inne i en expansionsfas och längtar efter att du kommer och bidrar med din erfarenhet!

Tjänsten som regionchef innebär i korthet:

 • att leda och utveckla Läxhjälpsprogrammet i din region i tät dialog med övriga regionchefer och operativ chef.
 • arbetsleda läxhjälpare och koordinatorer i din region samt säkerställa att uppsatta räckvidds- och finansieringsmål nås.
 • att sälja in Läxhjälpen till näringsliv och offentlig sektor, med syfte att utöka omfattningen och långsiktigheten i regionen.
 • rekrytering, utbildning och arbetsledning av högskolestudenter som läxhjälpare i enlighet med Läxhjälpsprogrammet.
 • löpande kvalitetssäkring och uppföljning av Läxhjälpens strukturerade arbetssätt.
 • att sälja in och etablera Läxhjälpsprogrammet i skolor där behovet av Läxhjälpsprogrammet är som störst.
 • utveckling och samarbete med befintliga och nya aktörer i regionen.
 • ansvara för samordning vid de aktiviteter, event och mässor som genomförs i din region.
 • löpande utveckling av processerna i Läxhjälpsprogrammet.

Vi tror att du:

 • är en tydlig och inkluderande ledare som tycker om att få saker att hända och drivs av att jobba resultatfokuserat.
 • tycker om mötet med unga och drivs av att skapa struktur samtidigt som du är flexibel i vardagen, självgående och lösningsorienterad.
 • har erfarenhet av att leda projekt som involverar samverkan med flera aktörer såsom näringsliv och offentlig sektor.
 • har erfarenhet av rekrytering och gärna personalansvar, samt är van att ta snabba och ibland svåra beslut.
 • delar Stiftelsen Läxhjälpens värderingar och vision om ett samhälle där alla barn och unga växer upp med förutsättningar att klara skolan, utvecklas och kunna forma sin egen framtid.

Det är en stor fördel om du har kompetens inom insamling/försäljning från offentlig sektor och näringsliv eller B2B. 

Om anställningen

Vi erbjuder en spännande och utvecklande tjänst med kompetenta och engagerade medarbetare, ett kansli på 12 personer och 600 anställda högskolestudenter runt om i Sverige. Här får du till viss del vara med och påverka både dina arbetsuppgifter och arbetstider. Du blir en viktig del av teamet och bidrar till att utveckla hela organisationen.

Rollen är en tillsvidareanställning på 100% och utgår från vårt kontor i Sickla i Stockholm, möjlighet till hybridarbete finns. Tillträde sker snarast möjligt enligt överenskommelse. Viss oregelbunden arbetstid och resor förekommer. 

Vi på Läxhjälpen strävar efter att bredda representationen i personalstyrkan och hoppas på sökanden med olika bakgrunder och livserfarenheter. Vi ser också språkkunskaper utöver svenska och engelska som meriterande.

Låter det intressant?

Välkommen med din ansökan och ditt CV så snart som möjligt, dock senast 20 maj till Matilda Waldton, operativ chef, matilda@laxhjalpen.se. Märk ansökan med “Ansökan regionchef”. Urval kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Vid frågor om tjänsten kontakta Matilda Waldton på tfn: 076-160 19 07, matilda@laxhjalpen.se.