Läxhjälpen
Intranät login knapp Intranät login knapp

Nyhetsarkiv /

Social hållbarhet och hållbara samarbeten i fokus på Frihamnsdagarna

Läxhjälpen var på plats under Frihamnsdagarna 2022 för att prata om hur vi tillsammans kan bana väg för fler elever att lyckas i skolan. Här hittar du mer information om vårt deltagande och hur du kan se vårt panelsamtal i efterhand.

Fyra personer står uppradade framför två rollups med Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän och Läxhjälpens loggor på. Med på bilden syns också kuber med några av delmålen från FN:s 17 globala mål

Under torsdagen delade Läxhjälpen plats med vår lokala samarbetspartner Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän för att informera om vårt arbete och samarbete. Läxhjälpens coach i Göteborg, Filippa Hägerborg, och regionchef Imad Bensaid var på plats för att träffa besökare, berätta om det arbete vi på Läxhjälpen gör och hur Länsförsäkringar är med och möjliggör vår verksamhet.

Med på bild (fr. v.) är Lydia Skarrie, HR affärspartner på Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän; Filippa Hägerborg, coach på Läxhjälpen i Göteborg; Lisa Bragée, hållbarhetsansvarig på Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän och Imad Bensaid, Stiftelsen Läxhjälpens regionchef för region väst.

Panelsamtal: Hur kan sektorsöverskridande samarbete leda till bättre skolor?

Med stöd av Läxhjälpens nationella samarbetspartner Riksbyggen arrangerade Läxhjälpen under fredagen ett seminarium på temat ”Hur kan sektorsöverskridande samarbete leda till bättre skolor?” Panelsamtalet fokuserade på hur samarbetet mellan privat, offentlig och ideell sektor kan bidra till att fler elever går vidare till gymnasiet med självförtroende inför framtiden.

Medverkande

  • Henrik Szabo – Generalsekreterare, Stiftelsen Läxhjälpen
  • Malin Thorin – Hållbarhetsspecialist, Riksbyggen
  • Mats Nilstad – Föreningssamordnare, Riksbyggen
  • Lisa Sipari – Hållbarhetschef, Göteborgs grundskoleförvaltning
  • Heléne B Zendegani – Verksamhetsledare social hållbarhet, Bostads Poseidon AB
  • Moderator: Imad Bensaid, Stiftelsen Läxhjälpens regionchef för region väst