Läxhjälpen
Intranät login knapp Intranät login knapp

Nyhetsarkiv /

”Läxhjälpen stöttar Kirunaelever digitalt” – Norrbottens-Kuriren och NSD

I tidningarna Norrbottens-Kuriren och NSD berättar Läxhjälpens biträdande regionchef Linnea Bergdahl och Kiruna kommuns skolchef Viktoria Björklund om den nya satsningen på digital läxhjälp i Kiruna.

Tom bild

Inför läsåret 2022/23 startar Läxhjälpen upp verksamheten på fyra skolor i Kiruna. Det innebär att eleverna på Raketskolan, Högalidskolan, Karesuando och Vittangi kommer att erbjudas digital läxhjälp av universitets- och högskolestudenter två gånger i veckan under minst en termin.

Kirunas skolchef Viktoria Björklund säger till tidningarna Norrbottens-Kuriren och NSD att hon ser en fördel i att eleverna får hjälp av universitets- och högskolestudenter som inte sätter betyg, men som eleverna kan inspireras av. Tack vare Läxhjälpens digitala program kan vi nu nå ännu fler kommuner, menar Stiftelsen Läxhjälpens biträdande regionchef Linnea Bergdahl.

”Vi finns på över 100 skolor runt om i Sverige. Våra läxhjälpare är högskole- och universitetsstudenter som utöver att stötta i kärnämnena även inspirerar till högre utbildning och fungerar som en förebild för eleverna.”

Linnea Bergdahl, biträdande regionchef på Stiftelsen Läxhjälpen

Artiklarna är bakom en betalvägg.