Partnerskap

”Vi vet idag att ett skolmisslyckande kostar samhället mångmiljonbelopp. Därför var det extra roligt att ta del av läsårets rapport, då samtliga 15 elever i vår grupp gick vidare till gymnasiets nationella program.”
Leif Lundqvist, delägare BDO

Att investera i Läxhjälpen är att investera i framtiden, eftersom vi tillsammans gör en konkret insats för att höja kunskapsnivån hos Sveriges framtida arbetskraft. Läxhjälpen bidrar även till att minska klyftorna i samhället då vi endast verkar i socioekonomiskt utsatta områden. Platser där unga utan fullständig skolgång lätt hamnar i ett livslångt utanförskap.

Med stöd från näringslivet bedriver stiftelsen resultatinriktad läxhjälp i socioekonomiskt utsatta områden i Stockholm, Göteborg, Malmö, Södertälje, Landskrona, Helsingborg, Västerås och Norrköping. En person som inte klarar skolan kan kosta samhället 12 miljoner kronor* under sin livstid. Vår strukturerade läxhjälp kostar 10 00 kronor under ett år. Ett år som garanterar höjda betyg och stärkt motivation. Vi och våra partners ser detta som en enorm samhällsvinst.

Ekvation

Sedan star har 83 % av eleverna i årskurs 9 som deltog i läxhjälpsprogrammet vidare till gymnasieskolans nationella program. 88 % av alla elever som deltagit i läxhjälpsprogrammet har höjt sitt självförtroende och 90 % har fått ökad lust att studera vidare. 100 % av våra samarbetsskolor har sett positiva effekter på eleverna som följer Läxhjälprogrammet.

Vi samarbetar med skolor där behoven är som allra störst och Läxhjälpen finns idag i 45 skolor i Stockholm, Malmö, Göteborg, Landskrona, Helsingborg, Södertälje, Västerås och Norrköping. Våra partners är bland andra Samsung, Familjebostäder, Google, Kronprinsessparets Stiftelse, Elite Hotels, Skanska, Dan Olofsson, Riksbyggen, Svenska Bostäder, BDO och Wallenstam.

Vår verksamhet är helt beroende av insamlade bidrag medel från näringslivet och privatpersoner. Ju större finansiella medel våra partners kan investera, desto fler elever kan vi hjälpa. Ni kan stödja Läxhjälpen på flera olika sätt. Bli partner här eller kontakta vår generalsekreterare, Maria Arneng.

*Källa www.utanförskapetspris.se