Läxhjälpen
Intranät login knapp Intranät login knapp

Kontakt

Här hittar du information om kontaktuppgifter till oss på Läxhjälpen och respektive ansvarsområde.

Två elever och två läxhjälpare sitter runt ett bord i inomhusmiljö med datorer framför sig på bordet och diskuterar med varandra

Kansliet

Man med kort mörkt hår

Henrik Szabo

Generalsekreterare

Henrik har övergripande ansvar för organisationens arbete, med fokus på nationell samverkan och strategisk utveckling. Kontakta gärna Henrik för frågor kring press, politiskt beslutsfattande eller kunskapsinhämtning. Henrik ansvarar också för rekrytering till ledningsgrupp och kanslipersonal som inte är verksamhetsbunden.

Kvinna med långt ljust hår

Matilda Svensson

Operativ chef

Matilda ansvarar för det operativa arbetet med Läxhjälpsprogrammet och ingår även i Läxhjälpens ledningsgrupp. Kontakta gärna Matilda om du har övergripande frågor kring Läxhjälpsprogrammets struktur eller rekrytering.

Porträttbild av Åsa Blomberg

Åsa Blomberg

Partnerskaps- och insamlingschef

Åsa ansvarar för Läxhjälpens nationella partnerskap och intäkter. Kontakta gärna Åsa om du har övergripande frågor om partnerskap, våra nationella samarbetspartners och Läxhjälpens insamlingsarbete eller om du vill diskutera ett samarbete med oss.

Kvinna med kort ljust hår och stora örhängen

Ebba Myrsten

Regionchef syd och bitr. partnerskapschef

Ebba ansvarar för Läxhjälpsprogrammet och rekrytering av läxhjälpare i region syd. Kontakta gärna Ebba om du har frågor om Läxhjälpsprogrammet i Malmö, Landskrona, Helsingborg, Norrköping och Linköping eller frågor om lokala partnerskap i södra Sverige.

Kvinna med långt rödbrunt hår

Erica Hagström

Regionchef öst

Erica arbetar som regionchef för region öst och ansvarar för Läxhjälpsprogrammet och rekrytering av läxhjälpare i östra Sverige. Kontakta gärna Erica om du har frågor om Läxhjälpsprogrammet i Stockholm, Huddinge, Haninge, Botkyrka, Järfälla och Upplands Väsby eller frågor om lokala partnerskap i Stockholmsområdet.

Man med brunt lockigt kortklippt hår

Imad Bensaid

Regionchef väst (vikarierande)

Imad är vikarierande regionchef och ansvarar för Läxhjälpsprogrammet och rekrytering av läxhjälpare i region väst. Kontakta gärna Imad om du har frågor om Läxhjälpsprogrammet i Göteborg, Mölndal, Partille och Trollhättan eller frågor om lokala partnerskap i västra Sverige.

Porträttbild av Elin Engström

Elin Engström

Regionchef mitt

Elin är regionchef och ansvarar för Läxhjälpsprogrammet och rekrytering av läxhjälpare i region mitt. Kontakta gärna Elin om du har frågor om Läxhjälpsprogrammet i Södertälje, Uppsala, Västerås, Örebro, Gävle, Sandviken, Borlänge och Falun eller frågor om lokala partnerskap i mellersta Sverige.

Porträttbild av Cecilia Enquist

Cecilia Enquist

Regionchef Digitala programmet

Cecilia är regionchef och ansvarar för Digitala programmet och rekrytering av läxhjälpare på distans. Kontakta gärna Cecilia om du har frågor om digital läxhjälp eller om kommunerna där vi bedriver Digitala programmet. Vänd dig också till Cecilia om du har frågor om partnerskap med fokus på digitalisering.

Porträttbild av Linnea Bergdahl

Linnea Bergdahl

Biträdande regionchef för region norr

Linnea är biträdande regionchef och ansvarar för Läxhjälpsprogrammet och rekrytering av läxhjälpare i region norr. Kontakta gärna Linnea om du har frågor om Läxhjälpsprogrammet i Umeå, Östersund och Sundsvall eller frågor om lokala partnerskap i norra Sverige.

Kvinna med långt brunt hår och fräknar

Mie Lainio

Kommunikatör

Mie ansvarar för Stiftelsen Läxhjälpens strategiska och operativa kommunikation, inklusive pressarbete och utvecklingen av digitala plattformar och sociala medier. Kontakta gärna Mie om du har tips, frågor eller idéer kring hur vi arbetar med kommunikation eller partnerskap inom media, kommunikation och PR.

Kvinna med axellångt rödbrunt hår och glasögon

Josefin Westberg

Administratör och koordinator

Josefin ansvarar för ekonomi, fakturering och intranätet Läxloggen. Josefin arbetar även med att koordinera bidragsansökningar och ta fram våra resultatmätningar. Kontakta gärna Josefin för fakturafrågor eller specifika frågor om Läxloggen.

Porträttbild av person som tittar in i kameran och ler

Viktor Svanström

Praktikant inom kommunikation

Viktor är praktikant på kansliet och arbetar som coach på Läxhjälpen. Under vårterminen kommer Viktor att göra sin praktik inom kommunikation och sociala medier, samtidigt som han kombinerar praktikterminen med sin fortsatta roll som coach i Malmö.

Porträttbild av blond person som är fotograferad utomhus och tittar in i kameran

Kajsa Lundell

Praktikant inom arbetsmiljö

Kajsa studerar till arbetsmiljöingenjör och gör en 12 veckor lång praktik på Läxhjälpens kansli. Kajsa kommer att undersöka hur man arbetar med det systematiska arbetsmiljöarbetet på Läxhjälpen. Utifrån lagstiftning och resultatet av undersökningen kommer hon ge åtgärdsförslag och arbeta med att t.ex. ta fram nya processer, policys och rutiner.

Kvinna med axellångt blont hår och glasögon

Julia Norén

(föräldraledig)

Julia är föräldraledig just nu.

Kvinna med mörkt hår i en låg hästsvans

Elisavet Johansson Tziampazis

(föräldraledig)

Elisavet är föräldraledig just nu.

Styrelse

Man med kort vitt hår och glasögon

Anders Milton

Styrelseordförande

Läkaren Anders Milton har lång erfarenhet av styrelsearbete och offentliga uppdrag. Tidigare har han bland annat varit ordförande i Saco (1993-2001) och i Svenska Röda Korset (2002-2005), samt VD för Sveriges läkarförbund.

Man med kortklippt hår

Tore Robertsson

Styrelseledamot

Tore Robertsson är tidigare fullmäktigeledamot i Malmö stad, tidigare ledamot av bostadsbolaget MKB:s styrelse. 1993 startade Tore Skyddsprodukter Sverige AB.

Kvinna med långt mörkt hår och glasögon

Eva von Wernstedt

Styrelseledamot

Eva von Wernstedt har varit engagerad i Läxhjälpen sedan idéstadiet och har genom åren följt den utveckling som Läxhjälpen har genomgått och den fortsatta expansionen. Hon är författare, grundare av den feministiska tidskriften Bang och för nuvarande Managing Director på Swedish Jobtech.

Kvinna med långt mörkt lockigt hår och stora örhängen

Anna Heide

Styrelseledamot

Anna Heide har lång erfarenhet av samhällsutvecklingsfrågor från kommunala och privata bostadsbolag och Sveriges Allmännytta. Hon är även ledamot i ett flertal styrelser med samhällsnyttiga uppdrag, exempelvis fotbollsklubben FC-Rosengård, Östra Grevie Folkhögskola och Stiftelsen Momentum.

Kvinna med kortklippt hår och glasögon

Elisabet Nihlfors

Styrelseledamot

Elisabet Nihlfors är professor i pedagogik med inriktning ledarskap vid Uppsala Universitet, samt hedersdoktor vid Malmö Universitet. Hon har en gedigen bakgrund inom utbildningsväsendet och leder forsknings- och utvecklingsinsatser på uppdrag av regeringen.

Man med mörkt hår och stor mustasch samt glasögon

Lars Stjernkvist

Styrelseledamot

Lars Stjernkvist var tidigare partisekreterare och kommunstyrelsens ordförande i Norrköping. Numera är han frilansjournalist.

Svartvit porträttbild på styrelseledamoten Anna Ullman som ler mot kameran

Anna Ullman

Styrelseledamot

Anna Ullman har tidigare arbetat med marknads- och opinionsundersökningar och har lång erfarenhet av verksamhetsutveckling. Numera arbetar hon med utredningar inom statlig sektor och har nyligen avslutat ett uppdrag som utredningssekreterare i en utredning för Näringsdepartementet.