Läxhjälp i Linköping
Stiftelsen Läxhjälpen bedriver läxhjälp i Linköping. Vi samarbetar främst med skolor som står inför extra stora utmaningar och ligger under rikssnittet i gymnasiebehörighet. Vår läxhjälp är alltid gratis för eleverna, med målet att höja både betyg och självförtroende inför framtiden.
Så här fungerar vår läxhjälp i Linköping
Vår läxhjälp i Linköping fungerar på samma sätt som i övriga delar av Sverige. Vi utgår alltid från vårt resultatfokuserade läxhjälpsprogram, med fokus på att de elever som behöver det som mest ska få kontinuerlig och gratis läxhjälp.
Programmet riktar sig till högstadieelever som riskerar att få F i ett eller flera ämnen som påverkar deras möjlighet att plugga vidare på gymnasiet. Målet är att de elever som deltar i Läxhjälpsprogrammet når gymnasiebehörighet med ett stärkt självförtroende inför framtiden.
Under läsåret träffas samma elevgrupper och läxhjälpare vid två tillfällen varje vecka. De jobbar i små grupper, med 15 elever och 3 noggrant utvalda och avlönade läxhjälpare. Varje elev har sina egna kortsiktiga och långsiktiga mål, och läxhjälparna finns på plats för att hjälpa, stötta och motivera eleverna att nå dem. Våra läxhjälpare fungerar även som förebilder och unga vuxna med ett engagemang i elevernas skolgång.
”När mina vänner frågar mig hur jag klarade av nian svarar jag att det var för att jag gick till Läxhjälpen. Det känns alltid roligt att komma hit, alla läxhjälpare är snälla och jag kan alltid få ställa frågor till läxhjälparna när jag undrar saker”
Elev i Läxhjälpsprogrammet
Vet du en elev som vill börja Läxhjälpsprogrammet? I listan nedan kan du se vilka skolor vi finns på i Linköpingsområdet. Om vi bedriver verksamhet på elevens skola kan elevens mentor berätta mer om upplägget.
Vi bedriver läxhjälp på följande skolor i Linköping
Vi arbetar nära och långsiktigt med våra samarbetsskolor. Rektorer, lärare och personal på Läxhjälpen har löpande kontakt för att säkerställa att eleverna får ett kvalitativt och långsiktigt stöd.
Våra fysiska grupper träffas i skolans lokaler efter att elevernas ordinarie lektioner är slut för dagen. Digitala grupper träffas online. Grupperna ses samma dagar och tider varje vecka, men schemat kan skilja sig åt beroende på skola och grupp.
För närvarande bedriver vi läxhjälp på följande skolor i Linköping:
- Elsa Brändströms skola
Finns vi inte på en skola där du upplever att behovet av läxhjälp är stort? Då kan du prata med en rektor eller mentor på skolan och tipsa om att bli samarbetsskola.
Visste du att Läxhjälpen startade år 2007 på Hjulsta grundskola i Stockholm? Sedan dess har vi vuxit och är idag glada att kunna erbjuda gratis läxhjälp på över 100 skolor runt om i hela Sverige.
Om verksamheten
Stiftelsen Läxhjälpen är en icke vinstdrivande stiftelse som är politiskt och religiöst obunden. Verksamheten finansieras genom nära samarbete med näringsliv, stiftelser, kommuner, skolor samt bidrag från privatpersoner.
Sedan starten 2007 har vi hjälpt tusentals elever att nå gymnasiebehörighet. Vi lägger även stor vikt vid att eleverna ska känna ett stärkt självförtroende inför framtiden, oavsett framtida mål och drömmar.
För att säkerställa att vårt stöd håller hög kvalitet gör vi kontinuerliga mätningar.
Stiftelsen Läxhjälpens resultat för läsåret 22/23:
70%
70 % av alla elever nådde gymnasiebehörighet
med vår hjälp
73%
73 % av alla elever fick bättre
självförtroende genom Läxhjälpen
77%
och 77 % av eleverna fick ökad lust att studera vidare på gymnasiet
Vi söker studenter som vill extrajobba med läxhjälp i Linköping!
Stiftelsen Läxhjälpen söker fler engagerade läxhjälpare som vill vara med och göra skillnad för ungdomar i Linköping!
När du jobbar med läxhjälp hos oss bidrar du till att fler ungdomar får likvärdiga förutsättningar att klara grundskolan. Tillsammans med andra studenter på högskola, universitet och andra eftergymnasiala program, hjälper du högstadieelever med allt från studieteknik till motivation och inspiration. Samtidigt får du lön och värdefulla arbetslivserfarenheter.
”Det bästa med att jobba som läxhjälpare är att få se glädjen hos eleverna när de klarat sina uppgifter. Det är kul att se hur eleverna utvecklas och att jag kan vara med och bidra till den utvecklingen. Att känna att de anförtror en och att jag gör nytta”
Läxhjälpare
Låter det som ett jobb för dig? Här kan du läsa mer om att jobba med läxhjälp i Linköping. Här kan du skicka in en ansökan och läsa mer om rollen som läxhjälpare.