Kansli 

 

Henrik Szabo
Generalsekreterare

Var du växer upp och dina sociala förhållanden avgör i allt större grad hur dina förutsättningar till en värdig skolgång ser ut, det kan jag inte acceptera. Läxhjälpens målmedvetna arbete når tydliga resultat och ger ringar på vattnet långt utanför skolan. Den effekt vi skapar tillsammans med läxhjälpare, kanslipersonal och samarbetspartners driver mig varje dag i arbetet med Läxhjälpen.    

076-789 55 74

Matilda Svensson
Operativ chef

Matilda har arbetat på Läxhjälpen sedan hösten 2013, och har arbetat som både läxhjälpare och coach samt regionansvarig innan hon våren 2019 började som operativ chef. Matilda har en dubbel kandidatexamen i genusvetenskap och pedagogik. 

076-160 19 07

Alexander Rosenberg
Partnerskaps- och insamlingschef

Jag arbetar på Läxhjälpen för att jag vill hjälpa ungdomar att få bättre förutsättningar inför framtiden och det känns fantastiskt att få göra detta på en organisation som levererar konkreta, positiva resultat. Dessutom får jag möjligheten att arbeta nära våra fantastiska samarbetspartners och det är en stor förmån i arbetet.

076-021 75 33 

Elisavet Johansson Tziampazis
Regionchef Sydväst

Elisavet har arbetat på Läxhjälpen sedan april 2018. Hon har examen i Mänskliga Rättigheter och har arbetat med rättighetsfrågor och samverkan mellan civilsamhälle, kommuner och näringsliv inom en rad olika organisationer och roller. 

079-333 93 12

Ebba Myrsten
Regionchef Norr

Ebba arbetar sedan februari 2019 på Läxhjälpen. Ebba har en kandidatexamen i socialpsykologi och en masterexamen i mänskliga rättigheter. Ebba har arbetat med skolfrågor, dels som turnéledare och utbildare gällande elevrådsengagemang och dels som mentor i en klass för ensamkommande flyktingungdomar.

072-301 69 70

Erica Hagström
Regionchef Öst

Det som driver mig i mitt arbete på Stiftelsen Läxhjälpen är att vi genom att kombinera resurser och engagemang från b.la. näringsliv, högskolestuderande och civilsamhälle ger över 1000 åttor och nior bättre och mer jämlika förutsättningar att klara grundskolan idag. 

076-170 45 88

Filip Hellgren
Administratör/ koordinator

Tusentals ungdomar klarar inte skolan varje år. Det är tusentals ungdomar som inte får börja gymnasiet med sina kompisar, fortsätta sina studier, utveckla sina kunskaper, träffa nya vänner genom skolan och ta studenten. Det kan inte jag tillåta och därför jobbar jag på Stiftelsen Läxhjälpen.

070-615 95 95


Styrelse

 

Harald Ullman
Styrelseordförande

Harald Ullman har en gedigen bakgrund inom reklam- webb och PR-branschen. Idag driver Harald den egna byrån Ullman PR.

Helene Hellmark Knutsson
Styrelseledamot

Helene Hellmark Knutsson har tidigare varit statsråd för högre utbildning och forskning och sitter i riksdagens näringslivsutskott

Anders Milton
Styrelseledamot

Läkaren Anders Milton har lång erfarenhet av styrelsearbete och offentliga uppdrag. Tidigare har han bland annat varit ordförande i Saco (1993-2001) och i Svenska Röda Korset (2002-2005), samt VD för Sveriges läkarförbund.

Alexandra Pascalidou
Styrelseledamot

Alexandra Pascalidous titlar är många: författare, journalist, programledare, föreläsare, moderator och människorättsaktivist. Alexandra är även Läxhjälpens starkaste ambassadör.

Tore Robertsson
Styrelseledamot

Tore Robertsson är tidigare fullmäktigeledamot och sitter idag det kommunala bostadsbolaget MKB:s styrelse. 1993 startade Tore Skyddsprodukter Sverige AB.

Eva von Wernstedt
Styrelseledamot

Eva von Wernstedt har varit engagerad i Stiftelsen Läxhjälpen ända sedan idéstadiet och genom åren följt den utveckling som Läxhjälpen har genomgått och den fortsatta expansionen.