Kansli 

 

Henrik Szabo
Generalsekreterare

Henrik Szabo arbetar sedan april 2014 på Stiftelsen Läxhjälpen. Han har studerat bland annat mänskliga rättigheter samt har en examen i statsvetenskap från Stockholms Universitet. Innan Henrik började på Läxhjälpen arbetade han som chef på ett service management-bolag.

076-789 55 74

Matilda Svensson
Operativ chef

Matilda har arbetat på Läxhjälpen sedan hösten 2013, och har arbetat som både läxhjälpare och coach samt regionansvarig innan hon våren 2019 började som operativ chef. Matilda har en dubbel kandidatexamen i genusvetenskap och pedagogik. 

076-160 19 07

Alexander Rosenberg
Partnerskaps- och insamlingschef

Alexander arbetar sedan 2019 på Läxhjälpen och har mångårig erfarenhet av att arbeta med samarbeten mellan ideell verksamhet och näringsliv. Alexander har bred och gedigen kunskap av hållbarhetsfrågor och har tidigare bland annat arbetat som samarbetsansvarig på den ideella organisationen Maskrosbarn.

076-021 75 33 

Elisavet Johansson Tziampazis
Regionchef Sydväst

Elisavet har arbetat på Läxhjälpen sedan april 2018. Hon har examen i Mänskliga Rättigheter och har arbetat med rättighetsfrågor och samverkan mellan civilsamhälle, kommuner och näringsliv inom en rad olika organisationer och roller. 

079-333 93 12

Ebba Myrsten
Regionchef Norr

Ebba arbetar sedan februari 2019 på Läxhjälpen. Ebba har en kandidatexamen i socialpsykologi och en masterexamen i mänskliga rättigheter. Ebba har arbetat med skolfrågor, dels som turnéledare och utbildare gällande elevrådsengagemang och dels som mentor i en klass för ensamkommande flyktingungdomar.

072-301 69 70

Erica Hagström
Regionchef Öst

Erica har jobbat på Läxhjälpen sedan hösten 2018. Hon har både arbetat som läxhjälpare och coach innan hon axlade rollen som regionchef i juni 2019. Erica har en kandidatexamen i socialantropologi och har även läst företagsekonomi. Erica praktiserade under sin studietid på Reach for Change's inkubatorproram för sociala entreprenörer inom deras särskilda initiativ Innovation för Integration. 

076-170 45 88

Filip Hellgren
Administratör/ koordinator

Filip har arbetat på Stiftelsen Läxhjälpen sedan januari 2018. Han kom då från en praktikplats på PeaceWorks kommunikationsavdelning. Filip har även en kandidatexamen i Utveckling och internationellt samarbete med inriktning Internationella relationer på Södertörns Högskola. 

070-615 95 95


Styrelse

 

Harald Ullman
Styrelseordförande

Harald Ullman har en gedigen bakgrund inom reklam- webb och PR-branschen. Idag driver Harald den egna byrån Ullman PR.

Helene Hellmark Knutsson
Styrelseledamot

Helene Hellmark Knutsson har tidigare varit statsråd för högre utbildning och forskning och sitter i riksdagens näringslivsutskott

Anders Milton
Styrelseledamot

Läkaren Anders Milton har lång erfarenhet av styrelsearbete och offentliga uppdrag. Tidigare har han bland annat varit ordförande i Saco (1993-2001) och i Svenska Röda Korset (2002-2005), samt VD för Sveriges läkarförbund.

Alexandra Pascalidou
Styrelseledamot

Alexandra Pascalidous titlar är många: författare, journalist, programledare, föreläsare, moderator och människorättsaktivist. Alexandra är även Läxhjälpens starkaste ambassadör.

Tore Robertsson
Styrelseledamot

Tore Robertsson är tidigare fullmäktigeledamot och sitter idag det kommunala bostadsbolaget MKB:s styrelse. 1993 startade Tore Skyddsprodukter Sverige AB.

Eva von Wernstedt
Styrelseledamot

Eva von Wernstedt har varit engagerad i Stiftelsen Läxhjälpen ända sedan idéstadiet och genom åren följt den utveckling som Läxhjälpen har genomgått och den fortsatta expansionen.