Läxhjälpen
Intranät login knapp Intranät login knapp

Nyhetsarkiv /

Karin Nolke Grubbström blir Stiftelsen Läxhjälpens nya generalsekreterare

Tidigare i veckan tillträdde Karin Nolke Grubbström som ny generalsekreterare för Stiftelsen Läxhjälpen. Karin tar över efter Henrik Szabo, som varit verksam inom Läxhjälpen i 10 år.

Från och med 7:e oktober är Karin Nolke Grubbström Stiftelsen Läxhjälpens nya generalsekreterare. Karin har lång erfarenhet av ledarskap och strategisk utveckling inom både ideell och privat sektor. Senast kommer hon från rollen som global chef för organisationsutveckling på World Scouting. Dessförinnan har hon bland annat varit generalsekreterare för Friskis&Svettis, jobbat med förändringsledning inom IT samt haft chefsroller inom Scouterna och studentrörelsen.

En röd tråd i många av Karins tidigare uppdrag har varit att driva utveckling och tillväxt med människor i centrum. I sin nya roll ser hon fram emot att fortsätta med förändringsarbete, med fokus på att skapa bättre förutsättningar för ungdomars utveckling. 

Jag ser fram emot att bidra till att fler ungdomar får stöd att nå kunskapsmålen i grundskolan. Stiftelsen Läxhjälpen har en välbeprövad modell, och stor potential att hjälpa ännu fler. Jag ser fram emot att leda arbetet med att växa. Och att göra det tillsammans med ett så engagerat och kunnigt team. Behovet i samhället är stort när hela 16% av eleverna som slutade årskurs 9 i våras inte hade fullständiga betyg. 

Karin Nolke Grubbström, generalsekreterare Stiftelsen Läxhjälpen

Karin understryker även att Läxhjälpens arbete inte bara handlar om att klara skolan, utan också om att ge unga verktyg för att nå framtida mål och drömmar.

Genom att stärka ungdomars självförtroende och tro på sin egen förmåga bidrar vi inte bara till att de når sina betygsmål, vi bidrar också till deras egen övertygelse om att de kan lyckas – oavsett vilka utmaningar de möter i framtiden.

Karin Nolke Grubbström, generalsekreterare Stiftelsen Läxhjälpen

Stiftelsen Läxhjälpens styrelseordförande, Elisabet Nihlfors, ser Karins tidigare erfarenheter och gedigna kunskap av organisationsutveckling som en stor tillgång för verksamhetens framtida arbete.

Vi är mycket glada över att Karin tillträder som generalsekreterare för Stiftelsen Läxhjälpen! Vi ser tydligt att behovet av läxhjälp är fortsatt stort och vill därför utveckla och utvidga verksamheten för att kunna stötta fler elever. Jag är övertygad om att Karin är rätt person för att driva arbetet framåt, så att alla våra engagerade medarbetare och samarbetsaktörer runt om i landet får bästa möjliga utgångspunkt för att kunna ge ett större antal ungdomar likvärdiga förutsättningar att klara skolan.

Elisabet Nihlfors, styrelseordförande Stiftelsen Läxhjälpen