Vi söker engagerade läxhjälpare inför höstterminen!

Stiftelsen Läxhjälpen söker nu engagerade läxhjälpare till Stockholm, Södertälje, Göteborg och Malmö! Välkommen med din ansökan!

soderbymalm_press

Vad gör en läxhjälpare?

Läxhjälpen sker på högstadienivå för elever i årskurs åtta och nio.

Som läxhjälpare är du ett praktiskt stöd vid individuell läxläsning och en positiv förebild, någon för eleven att se upp till. Du är en engagerad ung vuxen som ser och hör eleven. Du är tydlig och lyhörd, en schysst, ödmjuk och trygg person med inlevelseförmåga och mod att våga testa och bryta ny mark. En viktig förmåga är att anpassa läxhjälpen/ stödet utifrån varje elevs behov och att jobba stegvis mot målet att eleven själv tar ansvar för sitt eget lärande. Förmågan att skapa ett personligt möte med eleven är minst lika viktigt som ämneskunskaperna. En läxhjälpsgrupp består av minst 2 läxhjälpare, och det är högst 5 elever/läxhjälpare.

Förutom att du som läxhjälpare delar med dig av dina ämneskunskaper så är studieteknik och studievägledning också mycket viktigt. Dina tips, råd och egna erfarenheter är oerhört värdefulla. Du är en viktig ambassadör för universitetet/högskolan och de ämnen som du läser.

Vem är du?

Vi söker unga högskolestudenter inom alla utbildningsområden. Du har förmåga att förmedla kunskap och motivera till lärande. Du är positiv, lyhörd och tydlig och du tycker att mötet med unga är roligt och givande. Du ska ha ett pedagogiskt intresse och känna dig trygg i att ge läxhjälp i grundskolans alla ämnen, med fokus på kärnämnena; matematik, svenska och engelska.

Regelbundet extrajobb

Som läxhjälpare får du ett regelbundet extrajobb, med två schemalagda läxhjälpspass i veckan. Passen hålls på eller i närheten av elevernas skola och börjar tidigast 16.00 och håller på i tre timmar. För ditt jobb får du 120 kr/h.

Vi söker även dig som vill arbeta som inhoppare, vilket innebär att du arbetar när det passar dig, som ersättare för ordinarie läxhjälpare som fått förhinder.

Skicka din ansökan

Låter det intressant? Skicka din ansökan med ditt CV och ett personligt brev (gärna med bifogad bild) till:

Stockholm & Södertälje: Henrik Szabo, henrik@laxhjalpen.se

Göteborg & Malmö: Regina Svensson, regina@laxhjalpen.se

Rekryteringsgång

Vi gör en bedömning av de ansökningar som inkommer*, och matchar kandidater mot de tjänster som ska tillsättas. Kandidater som stämmer in på den efterfrågade läxhjälparprofilen kallas till och genomgår en anställningsintervju. Referenter kontaktas. Kandidater som bedöms lämliga för läxhjälparjobbet erbjuds jobb som ordinarie läxhjälpare eller inhoppare. Alla nyanställda läxhjälpare måste visa upp ett utdrag ur polisens belastningsregister för arbete med barn och ungdomar. Avtal skrivs.

I början av anställningen genomgår alla läxhjälpare en introduktionskurs där Läxhjälpens arbetssätt och metodik gås igenom. Vid terminsstarterna hålls kickoffer för alla läxhjälpare, och under terminerna anordnas informationsmöten, med syfte att inspirera och stärka våra studenter i rollen som läxhjälpare.

* Vi försöker alltid skicka en bekräftelse på inkomna ansökningar, men då trycket på att jobba hos oss är högt hinner vi inte alltid med det. Vi ber er att ha överseende med detta.