Vi söker en driven projektledare

Vi söker en projektledare, 50 %, till vårt nya projekt ”Läxhjälpen- skicka vidare”.

Stiftelsen Läxhjälpen är en icke-vinstdrivande stiftelse som med stöd från näringslivet bedriver gratis, resultatfokuserad läxhjälp där den behövs som mest.

Ungdomsstyrelsen har beviljat oss stöd för att starta vårt nya, spännande, demokratifrämjande projekt ”Läxhjälpen – skicka vidare!” Det handlar, helt kort, om att några av våra nuvarande läxhjälpselever i 9:an blir läxkompisar och fina förebilder till yngre killar och tjejer på fritids i området.
Som projektledare kommer du att:

  • Planera och genomföra projektet självständigt
  • Jobba nära högskolestudenter och elever i både hög- och mellanstadiet
  • Ha budgetansvar
  • Samarbeta med skolor och fritidshem
  • Dokumentera arbetet
  • Ha nära och löpande avstämning med Läxhjälpens verksamhetsledare

Vi tycker att det är viktigt att:

  • Du är drivande, prestigelös, strukturerad, ser lösningar och tycker om att jobba med barn och unga.
  • Du har ett engagemang för Stiftelsen Läxhjälpens arbetssätt, värderingar och verksamhet.

Tidigare erfarenhet av projektledning liksom av pedagogiskt arbete och arbete med ungdomar är mycket meriterande.

Tjänsten är i Stockholm på Stiftelsen Läxhjälpens kontor vid Slussen. Tjänsten är en halvtidstjänst som löper under minst ett år, med start så snart som möjligt.

Välkommen med din ansökan och ditt CV till Maria Arneng, verksamhetsledare, på maria@laxhjalpen.se så snart som möjligt, dock senast den 27 mars, ansökningarna kommer att behandlas löpande. Manliga sökande uppmuntras. Vid frågor om tjänsten nås Maria Arneng på tfn: 076-006 94 13.
Om oss:

Läxhjälpen är en konkret insats som angriper ett av Sveriges största problem idag; bristen på integration och att allt fler unga inte klarar skolan och hamnar utanför samhället. Kvalificerade, timavlönade, unga högskolestudenter hjälper ungdomar i utsatta områden med läxorna och är identitetsskapande förebilder. Vi arbetar utifrån ett strukturerat arbetssätt med elevkontrakt, studieplan och tydligt mål – betygen ska höjas. Samarbete sker med skolor och läxhjälpstimmarna finansieras av olika företag som får återrapport om hur det går för just deras grupp elever.