Utbildningsministern på besök hos Läxhjälpen i Hjulsta grundskola

friddelinohjulsta
Stolta läxhjälpselever, läxhjälpare Masa, utbildningsminister Gustav Fridolin, Läxhjälpens verksamhetschef Maria Arneng, coach Mona. Bild lånad från Gustav Fridolins instagramkonto.

Igår hade Läxhjälpen på Hjulsta grundskola äran att få besök av vår alltid lika glada utbildningsminister Gustav Fridolin.

Under Almedalsveckan i Visby sommaren 2015 deltog utbildningsministern i Läxhjälpens välbesökta och uppskattade seminarium “Välkommen till Biskopsgården” (<- klicka och läs mer om besöket under Almedalen). Läxhjälpseleven som satt i panelen i Biskopsgården bjöd in ministern till sin skola och utbildningsministern lovade att besöka Läxhjälpen under läsåret för att med egna ögon ta del av läxhjälparnas viktiga arbete. Det besöket blev nu av!

Under besöket fick vi möjlighet att sitta ner med ministern för att prata om vår verksamhet, våra fina resultat och även hur vi kan utvecklas. Just på Hjulsta grundskola fick hela 91 % av eleverna som deltagit i Läxhjälpsprogrammet behörighet till gymnasiet, jämfört med rikssnittet på 86,4 %, och jämfört med Hjulsta grundskolas snitt på 37,5 %. Gustav fick också möjlighet att träffa våra läxhjälpselever vilket var väldigt uppskattat.

20160217_180437
Läxhjälpens verksamhetschef Maria Arneng, stolt läxhjälpselev, läxhjälpare Masa samt Utbildningsminister Gustav Fridolin.

Gustav var väldigt positiv och engagerad under besöket och det var en lyckad eftermiddag för både läxhjälpseleverna och rektor samt representanter från skolan som medverkade. Vi ser fram emot ett fortsatt fint samarbete med utbildningsministern!