Läxhjälpen
Intranät login knapp Intranät login knapp

Lediga tjänster

Stiftelsen Läxhjälpen söker ansvarig ekonomi och administration

Vill du vara med och ta Stiftelsen Läxhjälpen till nästa nivå? Är du en skarp administratör, med ekonomisk bakgrund och som gillar systemutveckling? Vill du dessutom jobba i en organisation som skapar bättre förutsättningar för fler barn och unga att klara skolan och kunna forma sin egen framtid? I så fall kan det vara dig vi söker till rollen ansvarig ekonomi och administration!

Läxhjälpen är i en spännande fas, där vi står inför flera utvecklingsprojekt, samtidigt som vi arbetar hårt för att vår viktiga verksamhet ska fortsätta att stötta skolor och elever där det behövs som mest. 

17 963 elever klarade inte skolan förra läsåret och det finns skolor där 6 av 10 elever inte når gymnasiebehörighet. Läxhjälpen tacklar en av vår tids främsta samhällsutmaningar, den ojämlika skolan, genom ett riktat och resultatfokuserat läxhjälpsprogram för elever som riskerar att inte klara skolan, så att de når gymnasiebehörighet med självförtroende inför framtiden.

Vi söker nu en självgående, strukturerad och flexibel person som stimuleras av problemlösning, högt tempo och att vara spindeln i nätet. Du kommer att vara en viktig och central del på Läxhjälpen och ansvara för att löpande ekonomi och administration sköts på bästa sätt, att befintliga system administreras och utvecklas, samt arbeta med vår viktiga resultatmätning och stiftelseansökningar. Vi är ett tight kansli samtidigt som det händer mycket spännande i vår verksamhet och vi längtar efter att du kommer och bidrar med din erfarenhet!

Tjänsten innebär i korthet:

 • ansvar för att genomföra och utveckla Läxhjälpens ekonomiska administrativa arbetsuppgifter såsom fakturahantering, underlag till/samarbete med redovisningsbyrå, bistå vid bokslut och budgetarbete m.m.
 • ansvar för Läxhjälpens övriga administration inom exempelvis kontor, verksamhet (HR/rekrytering) och intäktsarbete (CRM-system) 
 • att utveckla befintliga system inom exempelvis ekonomi, HR och intäkter och tidvis driva projekt för att implementera nya system
 • att genomföra arbetsuppgifter kopplade till Läxhjälpens resultatmätning
 • ansvar för arbetsuppgifter kopplade till GDPR
 • att administrera och skriva vissa bidragsansökningar till exempelvis stiftelser och fonder

Vi tror att du:

 • är en handlingskraftig, strukturerad och självgående administratör som brinner likaledes för att upprätthålla befintliga arbetssätt som att utveckla och implementera nya processer och system
 • har utbildning inom ekonomi eller motsvarande, alternativt annan dokumenterad erfarenhet för att kunna arbeta tryggt med och kunna utveckla organisationens ekonomiadministration
 • har dokumenterad erfarenhet av att administrera olika typer av system (såsom CRM-system och/eller HR-system) 
 • har mycket goda kunskaper i Excel och/eller Google Kalkylark och erfarenhet av att arbeta i Google Drive och tillhörande applikationer
 • har dokumenterad erfarenhet av att driva projekt och att utveckla och implementera nya processer och arbetssätt inom administration och administrativa system
 • delar Stiftelsen Läxhjälpens värderingar och vision om ett samhälle där alla barn och unga växer upp med förutsättningar att klara skolan, utvecklas och kunna forma sin egen framtid

Det är en stor fördel om du har kompetens inom systemen Fortnox och/eller Salesforce, samt om du har erfarenhet av bidragsansökningar för ideell sektor.

Om anställningen

Vi erbjuder en bred och utvecklande tjänst med kompetenta och engagerade medarbetare, ett kansli på 13 personer och 600 anställda högskolestudenter runt om i Sverige. Här får du till viss del vara med och påverka både dina arbetsuppgifter och arbetstider. Du blir en viktig del av teamet och bidrar till att utveckla hela organisationen.

Rollen är en tillsvidareanställning på 100% och utgår från vårt kontor i Sickla i Stockholm, möjlighet till hybridarbete finns. Tillträde sker snarast möjligt enligt överenskommelse.

Vi på Läxhjälpen strävar efter att bredda representationen i personalstyrkan och hoppas på sökanden med olika bakgrunder och livserfarenheter. Vi ser också språkkunskaper utöver svenska och engelska som meriterande.

Låter det intressant?

Välkommen med din ansökan och ditt CV så snart som möjligt, dock senast 23 juni till Henrik Szabo, generalsekreterare, henrik@laxhjalpen.se. Märk ansökan med “Ansökan ansvarig ekonomi och administration”. Urval kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. 

Vid frågor om tjänsten kontakta Henrik Szabo på tfn: 076-789 55 74, henrik@laxhjalpen.se. På grund av ledighet och konferenser kan svarstiden dröja något. Kontakt i säljande syfte undanbedes.