Läxhjälpen
Intranät login knapp Intranät login knapp

Lediga tjänster

Regionchef till Stiftelsen Läxhjälpens kansli

Vill du vara med och ta Läxhjälpen till nästa nivå? Stiftelsen Läxhjälpen söker en driven, engagerad och kommunikativ regionchef som stimuleras av problemlösning, högt tempo och att vara spindeln i nätet. Anställningen är ett föräldravikariat på 100% och utgår från vårt kontor i Sickla i Stockholm.

Fem elever sitter på en bänk på en skolgård och skrattar.

Vill du vara med och ta Läxhjälpen till nästa nivå? Gillar du att nå ut till och inspirera en bred målgrupp av såväl företagsledare och ledare inom offentlig sektor som högskolestudenter och skolelever? Läxhjälpen är i en spännande fas med expansiva planer. Är du en målinriktad ledare med nätverk inom näringsliv, offentlig sektor eller skola, i så fall kan det vara dig vi söker!

17 963 elever klarade inte skolan förra läsåret och det finns skolor där 6 av 10 elever inte når gymnasiebehörighet. Läxhjälpen tacklar en av vår tids främsta samhällsutmaningar, den ojämlika skolan, genom ett riktat och  resultatfokuserat läxhjälpsprogram för elever som riskerar att inte klara skolan, så att de når gymnasiebehörighet med självförtroende inför framtiden.

Stiftelsen Läxhjälpen söker nu en driven, engagerad och kommunikativ regionchef som stimuleras av problemlösning, högt tempo och att vara spindeln i nätet. Du kommer att vara en viktig och central del på Läxhjälpen och ansvara för genomförandet och målen i din region. Uppdraget spänner över en bredd av arbetsuppgifter. Vi är inne i en expansionsfas och längtar efter att du kommer och bidrar med din erfarenhet!

Tjänsten som regionchef innebär i korthet:

 • att leda och utveckla Läxhjälpsprogrammet i din region i tät dialog med övriga regionchefer, kvalitet och utvecklingschef samt operativ chef.
 • arbetsleda läxhjälpare och coacher i din region samt säkerställa att uppsatta räckvidds- och finansieringsmål nås.
 • att sälja in Läxhjälpen till näringsliv och offentlig sektor, med syfte att utöka omfattningen och långsiktigheten i regionen.
 • rekrytering, utbildning och arbetsledning av högskolestudenter som läxhjälpare i enlighet med Läxhjälpsprogrammet.
 • löpande kvalitetssäkring och uppföljning av Läxhjälpens strukturerade arbetssätt.
 • att sälja in och etablera Läxhjälpsprogrammet i skolor där behovet av Läxhjälpsprogrammet är som störst.
 • utveckling och samarbete med befintliga och nya aktörer i regionen.
 • ansvara för samordning vid de aktiviteter, event och mässor som genomförs i din region.
 • löpande utveckling av processerna i Läxhjälpsprogrammet.

Vi tror att du:

 • är en tydlig och inkluderande ledare som tycker om att få saker att hända och drivs av att jobba resultatfokuserat.
 • tycker om mötet med unga och drivs av att skapa struktur samtidigt som du är flexibel i vardagen, är självgående och är lösningsorienterad.
 • har erfarenhet av att leda projekt som involverar samverkan med flera aktörer såsom näringsliv och offentlig sektor.
 • har erfarenhet av rekrytering och personalansvar, samt är van att ta snabba och ibland svåra beslut.
 • delar Stiftelsen Läxhjälpens värderingar och vision om ett samhälle där alla barn och unga växer upp med förutsättningar att klara skolan, utvecklas och kunna forma sin egen framtid.

Det är en stor fördel om du har kompetens inom insamling/försäljning från offentlig sektor och näringsliv eller B2B. 

Om anställningen

Vi erbjuder en spännande och utvecklande tjänst med kompetenta och engagerade medarbetare, ett kansli på 12 personer och 600 anställda högskolestudenter runt om i Sverige. Här får du till viss del vara med och påverka både dina arbetsuppgifter och arbetstider. Du blir en viktig del av teamet och bidrar till att utveckla hela organisationen.

Anställningen är ett föräldravikariat på 100% och utgår från vårt kontor i Sickla i Stockholm, möjlighet till hybridarbete finns. Vikariatet kommer pågå i minst 9 månader, och med rätt person finns det goda möjligheter att fortsätta utvecklas på organisationen. Tillträde sker enligt överenskommelse. Viss oregelbunden arbetstid och resor förekommer.

Vi på Läxhjälpen strävar efter att bredda representationen i personalstyrkan och hoppas på sökanden med olika bakgrunder och livserfarenheter. Vi ser också språkkunskaper utöver svenska och engelska som meriterande.

Låter det intressant?

Vi intervjuar löpande så välkommen in med din ansökan och ditt CV redan idag till Ebba Myrsten, vikarierande operativ chef, ebba@laxhjalpen.se. Märk ansökan med “Ansökan regionchef”. Deadline för sista ansökan är 14:e april, men urval kommer att ske löpande. Vid frågor om tjänsten nås Ebba Myrsten på tfn: 072-301 69, ebba@laxhjalpen.se.