Tack för en inspirerande Läxhjälpsdag!

Igår genomfördes den allra första Nationella Läxhjälpsdagen! En årligen återkommande dag för att uppmärksamma den efterfrågan på läxhjälp som finns bland Sveriges barn, inte minst bland dem som inte kan köpa hjälpen.

1

En dag att uppmärksamma hur ett möte med arbetslivet och en engagerad vuxen kan motivera och hjälpa unga att klara skolan och drömma större. Vi vet att mötet med fler vuxna är givande för unga och att få besöka en arbetsplats och höra någon berätta personligt om sitt jobb och få ställa frågor ser vi betyder mycket för vägval, drömmar och möjligheter. Under dagen pratades det arbete, framtidsdrömmar, räknades matte inför nationella prov, fikades och byttes erfarenheter.

Eleverna var på hemvägen supernöjda, inspirerade! Vi hoppas att ni företagspartners som deltog också fick inspiration och såg dagen som givande. Vi ser redan framemot nästa år då vi vet att ännu fler deltar och uppmärksammar dagen!

Detta elevcitat får sammanfatta dagen:

“Varför säger så många vuxna att det är så tråkigt att jobba, det verkar ju fett kul!”
Här följer några bilder som är tagna igår från Kungliga slottet, BDO, Riksbyggen och Garbergs i Stockholm, Cellmark i Göteborg och Högskolan i Malmö

2
3
4
5
6
7