Stiftelsen Läxhjälpen söker vikarierande regionchef

Tycker du att allas rätt till en god utbildning och att ta tillvara ungas möjligheter är viktigt? Gillar du att nå ut till och inspirera en bred målgrupp av såväl högskolestudenter och skolelever, som företagsledare och ledare inom offentlig sektor? Vill du jobba med grymma kollegor som jobbar målinriktat mot samma vision? 

16 480 elever klarade inte skolan förra läsåret och det finns skolor där 7 av 10 elever inte når gymnasiebehörighet. Läxhjälpen bedriver ett riktat och resultatfokuserat läxhjälpsprogram för elever som riskerar att inte klara skolan, så att de når gymnasiebehörighet med självförtroende inför framtiden.

Vi söker nu en driven och engagerad vikarierande regionchef. Tjänsten är ett vikariat på minst 9 månader med möjlighet till förlängning. Vi har många spännande utmaningar framför oss och längtar till att du kommer och förstärker oss!

 

Tjänsten innebär i korthet:

 • att leda och utveckla Läxhjälpens verksamhet i region Öst (Stockholm, Södertälje och Norrköping) i tät dialog med övriga regionchefer, verksamhetsutvecklare och operativ chef.
 • rekrytering, utbildning och arbetsledning av högskolestudenter som läxhjälpare i enlighet med Läxhjälpsprogrammet.
 • löpande kvalitetssäkring och uppföljning av Läxhjälpens strukturerade arbetssätt.
 • att sälja in och etablera Läxhjälpsprogrammet i skolor där behovet av Läxhjälpsprogrammet är som störst.
 • att sälja in Läxhjälpsprogrammet till privata och offentliga lokala aktörer, med syfte att utöka omfattningen och långsiktigheten i regionen.
 • utveckling och samarbete med befintliga och nya samarbetsskolor i regionen.
 • utveckling och samarbete med befintliga och nya näringslivspartners och kommuner i regionen.

 

Vi tror att du:

 • är tydlig och inkluderande i ditt ledarskap, har vana att entusiasmera och förmåga att få med dig andra på det du tror och brinner för, samtidigt som du kan ta snabba och ibland svåra beslut.
 • har erfarenhet av att leda projekt som involverar flera aktörer/intressenter
 • har erfarenhet av rekrytering och gärna personalansvar, samt är van att ta snabba och ibland svåra beslut.
 • tycker om mötet med unga och drivs av att skapa struktur samtidigt som du är flexibel i vardagen, är självgående, ser lösningar och drivs av att jobba resultatfokuserat.
 • trivs med att tala inför andra och ser fram emot att berätta om Läxhjälpen i såväl lärarrum som på företagsevent och styrelsesammanträden.
 • har ett intresse för frågor som skola, segregation och integration och vill arbeta för ett mer jämlikt samhälle.
 • delar Stiftelsen Läxhjälpens värderingar och vision om ett samhälle där alla barn och unga växer upp med förutsättningar att klara skolan, utvecklas och kunna forma sin egen framtid.


Det är meriterande om du har kompetens inom något av områdena pedagogik eller insamling/försäljning från offentlig eller privat sektor. 

Vi erbjuder en utvecklande tjänst på en livfull arbetsplats med 400 anställda högskolestudenter och ett kansli på 8 personer, där du till viss del får vara med och påverka både dina arbetsuppgifter och arbetstider. Du blir en viktig del av vårt team och bidrar till att utveckla hela vår organisation.

Rollen är ett föräldravikariat på 100% placerad vid vårt kontor på Södermalm i Stockholm. tillträde sker i månadsskiftet januari/februari eller enligt överenskommelse. Vikariatet kommer att pågå i minst 9 månader, och med rätt person finns det goda möjligheter att fortsätta utvecklas på organisationen. Viss oregelbunden arbetstid och resor förekommer. 

Vi ser mångfald som en styrka och strävar efter att vara en arbetsplats som tillvaratar olika erfarenheter och perspektiv.

Låter det intressant?
Välkommen med din ansökan och ditt CV så snart som möjligt, dock senast 20 oktober till Matilda Svensson, operativ chef, matilda@laxhjalpen.se. Märk ansökan med “Ansökan vikarierande regionchef”. Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Vid frågor om tjänsten nås Matilda Svensson på tfn: 076-160 19 07. 


www.laxhjalpen.se
www.facebook.com/laxhjalpen
http://www.linkedin.com/company/stiftelsen-l-xhj-lpen

 

Om Stiftelsen Läxhjälpen:
Stiftelsen Läxhjälpen är en icke vinstdrivande stiftelse som bedriver ett riktat och resultatfokuserat läxhjälpsprogram för högstadieelever som riskerar att inte klara skolan, så att de når gymnasiebehörighet med självförtroende inför framtiden. I samverkan med näringsliv, stiftelser och kommuner tillhandahålls Läxhjälpsprogrammet från Malmö i söder till Haparanda i norr, i 74 skolor med resultat som ligger under rikssnittet och i områden där behovet är som störst.