Stiftelsen Läxhjälpen söker två drivna och engagerade regionansvariga (á 50%)

Stiftelsen Läxhjälpen är en icke-vinstdrivande stiftelse som med finansiering från näringslivet bedriver gratis, resultatfokuserad läxhjälp där det behövs som allra mest.

Vår verksamhet växer och vi söker nu ytterligare två regionansvariga med ansvar för region Stockholm/Västerås (50%) och Skåne/Göteborg (50%).

Tjänsterna är om 50% var och innebär i korthet:

 • Ansvar för Läxhjälpens operativa verksamhet i respektive region.
 • Rekrytering av högskolestudenter som läxhjälpare, samt av coacher som stöttar läxhjälparna i det dagliga arbetet.
 • Utbildning för läxhjälpare och coacher.
 • Kvalitetssäkring av och coachning i vårt strukturerade arbetssätt.
 • Utveckling av samarbete och kontaktansvar gentemot befintliga och nya samarbetsskolor.

Vi söker dig som är:

 • Driven och engagerad, en naturlig ledare med vana att coacha, entusiasmera och få med dig folk på det du tror på och brinner för. Du är prestigelös, strukturerad, ser lösningar och tycker om mötet med unga.
 • Vi jobbar resultatfokuserat så din målmedvetenhet är också viktig, liksom att kunna sätta ner foten och våga ta svåra beslut.
 • Du har dokumenterad erfarenhet av att leda. Gärna inkluderat rekrytering och personalansvar.
 • Du trivs att tala inför folk och ser fram emot att berätta om Läxhjälpen i såväl lärarrum som klassrum, på företagsmingel, sponsormiddagar och styrelsesammanträden.
 • Vi har mycket att göra så tjänsten kräver att du jobbar strukturerat och tar stort eget ansvar. Du blir en viktig del i vårt team och bidrar till att utveckla vår växande organisation.
 • Tjänsterna kräver flexibilitet, då varierande arbetstider förekommer. Även resor kan förekomma.
 • Du delar Stiftelsen Läxhjälpens värderingar och vision om ett samhälle där alla barn och unga växer upp med förutsättningar att klara skolan, utvecklas och nå sin fulla potential.

Utgångspunkt för placeringsort är Stockholm (flexibilitet kan finnas för regionansvarig Malmö/Göteborg).

Tjänsterna är visstidsanställningar under höstterminen 2016 (1 augusti – 31 december 2016). Goda möjligheter till förlängning kan finnas.

Vi har otroligt många roliga och spännande utmaningar framför oss under 2016 och längtar till att du kommer och förstärker oss!

Välkommen med din ansökan och ditt CV så snart som möjligt, dock senast 19 juni 2016 till ansvarig Regina Svensson, regina@laxhjalpen.se. Ange om du söker ett specifikt regionansvar (ej nödvändigt). Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. För att spegla mångfalden i vår verksamhet ser vi gärna sökande med olika kulturell och etnisk bakgrund, och manliga sökande uppmuntras. Vid frågor om tjänsten nås Regina Svensson på telefon 076-02 353 26.

Om oss:

Läxhjälpen är en konkret insats som angriper ett av Sveriges största problem idag; bristen på integration och att allt fler unga inte klarar skolan och hamnar utanför samhället. Noga utvalda, avlönade, unga högskolestudenter hjälper ungdomar i socioekonomiskt utsatta områden med läxorna och är samtidigt en positiv förebild och mentor.  Vi har sedan starten 2007 arbetat fram ett strukturerat arbetssätt med elevkontrakt, studieplan och tydligt mål – betygen ska höjas och eleverna nå vidare till gymnasiet. Samarbete sker med skolor och läxhjälpstimmarna finansieras av olika företag som får återrapport om hur pengarna har använts, betygsresultat och hur det går för just deras grupp elever. Resultaten är mycket goda, läsåret 2014/15 nådde 87% av eleverna som från början saknade betygen behörighet till gymnaiet. Läxhjälpen bedriver idag läxhjälp på 30-talet skolor i sju städer.


Gilla oss på Facebook: www.facebook.com/laxhjalpen
Följ oss på Twitter: www.twitter.com/laxhjalpen
Följ oss på LinkedIn: http://www.linkedin.com/company/stiftelsen-l-xhj-lpen