Stiftelsen Läxhjälpen söker regionansvarig

Stiftelsen Läxhjälpen söker regionansvarig

Läxhjälpen är en icke-vinstdrivande stiftelse som bedriver gratis läxhjälp för högstadieelever i socioekonomiskt utsatta områden. Tack vare 50 näringslivspartners samarbetar vi med 45 skolor i 10 kommuner. Idag deltar fler än 1000 elever i läxhjälpsprogrammet. Målet är tydligt – eleverna får strukturerad läxhjälp av avlönade högskolestudenter för att nå godkända betyg, komma in på gymnasiet och nå sin fulla potential.

Vi söker nu en driven och engagerad regionansvarig. Vi har många spännande utmaningar framför oss och längtar till att du kommer och förstärker oss!

Tjänsten innebär i korthet:

  • att leda och utveckla Läxhjälpens verksamhet i region sydväst i tät dialog med regionansvarig för region öst och verksamhetschef.
  • rekrytering av högskolestudenter som läxhjälpare, samt arbetsledning av coacher.
  • kvalitetssäkring av Läxhjälpens strukturerade arbetssätt och genomförande av utbildningar och kickoffer för läxhjälpare.
  • utveckling och samarbete med befintliga och nya samarbetsskolor i regionen.
  • utveckling och samarbete med befintliga och nya näringslivspartners i regionen.

Vi söker dig som:

  • har ett tydligt och inkluderande ledarskap, med vana att coacha, entusiasmera och som har förmågan att få med dig andra på det du tror och brinner för.
  • har erfarenhet av rekrytering och gärna personalansvar, samt är van att ta snabba och ibland svåra beslut.
  • tycker om mötet med unga, att skapa struktur och samtidigt är flexibel i vardagen, ser lösningar och drivs av att jobba resultatfokuserat.
  • trivs med att tala inför andra och ser fram emot att berätta om Läxhjälpen i såväl lärarrum som på företagsevent och styrelsesammanträden.
  • delar Stiftelsen Läxhjälpens värderingar och vision om ett samhälle där alla barn och unga växer upp med förutsättningar att klara skolan, utvecklas och nå sin fulla potential.

Det är meriterande om du har kompetens inom något av områdena insamling/försäljning, pedagogik eller kommunikation och har erfarenhet av arbete i socioekonomiskt utsatta områden.

Vi erbjuder en utvecklande tjänst på en livfull arbetsplats med 400 anställda högskolestudenter och ett kansli på 5 personer, där du till viss del får vara med och påverka både dina arbetsuppgifter och arbetstider. Du blir en viktig del av vårt team och bidrar till att utveckla hela vår organisation.

Rollen är en tillsvidareanställning placerad vid vårt kontor vid Slussen i Stockholm, men rätt person skulle också kunna arbeta från/vara bosatt i Malmö eller Göteborg. Viss oregelbunden arbetstid och resor mellan i första hand Stockholm/Göteborg/Malmö förekommer. 6 månaders provanställning tillämpas.

Välkommen med din ansökan!

Välkommen med din ansökan och ditt CV så snart som möjligt, dock senast 28 februari 2018 till Henrik Szabo, verksamhetschef, henrik@laxhjalpen.se. Märk ansökan med “Ansökan regionansvarig”. Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Vid frågor om tjänsten nås Henrik Szabo på tfn: 076-789 55 74.

www.laxhjalpen.se
www.facebook.com/laxhjalpen
www.twitter.com/laxhjalpen
http://www.linkedin.com/company/stiftelsen-l-xhj-lpen

Om Stiftelsen Läxhjälpen:

Läxhjälpen är en konkret insats som angriper ett av Sveriges största problem idag; bristen på integration och att allt fler unga inte klarar skolan och hamnar utanför samhället. Noga utvalda, avlönade, högskolestudenter hjälper ungdomar i socioekonomiskt utsatta områden med läxorna och är samtidigt en positiv förebild och mentor. Samarbete sker med skolor och läxhjälpstimmarna finansieras av näringslivet.