Stiftelsen Läxhjälpen växer och söker en regionansvarig!

Vill du vara med och göra skillnad? Att arbeta på Läxhjälpen är mer än bara ett jobb. 17 100 elever klarade inte grundskolan i Sverige förra läsåret och det finns skolor där endast 3 av 10 elever når gymnasiebehörighet. Tillsammans arbetar vi för att få fler barn och unga att klara skolan, tillsammans motverkar vi utanförskap.

Läxhjälpen är en icke-vinstdrivande stiftelse som bedriver ett riktat och resultatfokuserat läxhjälpsprogram för elever som riskerar att inte klara skolan, så att de når gymnasiebehörighet med självförtroende inför framtiden. Vår vision är att alla ska växa upp med förutsättningar att klara skolan och forma sin egen framtid. Tack vare 50 näringslivspartners samarbetar vi med 43 skolor i 11 kommuner. Idag deltar fler än 1000 elever i läxhjälpsprogrammet. Målet är tydligt – eleverna får strukturerad läxhjälp av avlönade högskolestudenter för att nå godkända betyg, komma in på gymnasiet och kunna forma sin egen framtid.

Vi söker nu en driven och engagerad regionansvarig. Vi har många spännande utmaningar framför oss och längtar till att du kommer och förstärker oss!

Tjänsten innebär i korthet:

  • att leda och utveckla Läxhjälpens verksamhet i region Öst (Stockholm, Södertälje, Västerås och Norrköping) i tät dialog med regionansvarig för region sydväst, projektledare för region Norrland och operativ chef.
  • rekrytering av högskolestudenter som läxhjälpare, samt arbetsledning av coacher.
  • kvalitetssäkring av Läxhjälpens strukturerade arbetssätt och genomförande av utbildningar och kickoffer för läxhjälpare.
  • utveckling och samarbete med befintliga och nya samarbetsskolor i regionen.
  • utveckling och samarbete med befintliga och nya näringslivspartners i regionen.

Vi söker dig som:

  • har ett tydligt och inkluderande ledarskap, med vana att coacha, entusiasmera och som har förmågan att få med dig andra på det du tror på och brinner för.
  • har erfarenhet av rekrytering och gärna personalansvar, samt är van att ta snabba och ibland svåra beslut.
  • tycker om mötet med unga, att skapa struktur och samtidigt är flexibel i vardagen, ser lösningar och drivs av att jobba resultatfokuserat.
  • trivs med att tala inför andra och ser fram emot att berätta om Läxhjälpen i såväl lärarrum som på företagsevent och styrelsesammanträden.
  • delar Stiftelsen Läxhjälpens värderingar och vision om ett samhälle där alla barn och unga växer upp med förutsättningar att klara skolan, utvecklas och kunna forma sin egen framtid.


Det är meriterande om du har kompetens inom något av områdena insamling/försäljning, pedagogik eller kommunikation och har erfarenhet av arbete i socioekonomiskt utsatta områden.

Vi erbjuder en utvecklande tjänst på en livfull arbetsplats med 350 anställda högskolestudenter och ett kansli på 6 personer, där du till viss del får vara med och påverka både dina arbetsuppgifter och arbetstider. Du blir en viktig del av vårt team och bidrar till att utveckla hela vår organisation.

Rollen är en tillsvidareanställning placerad vid vårt kontor vid Slussen i Stockholm. Viss oregelbunden arbetstid och resor förekommer. 6 månaders provanställning tillämpas.

Välkommen med din ansökan!

Välkommen med din ansökan och ditt CV så snart som möjligt, dock senast 31 mars 2019 till Matilda Svensson, operativ chef, matilda@laxhjalpen.se. Märk ansökan med “Ansökan regionansvarig”. Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Vid frågor om tjänsten nås Matilda Svensson på tfn: 076-160 19 07.


www.laxhjalpen.se
www.facebook.com/laxhjalpen
www.twitter.com/laxhjalpen
http://www.linkedin.com/company/stiftelsen-l-xhj-lpen


Om Stiftelsen Läxhjälpen:
Läxhjälpen är en konkret insats som angriper ett av Sveriges största problem idag; bristen på integration och att allt fler unga inte klarar skolan och hamnar utanför samhället. Noga utvalda, avlönade, högskolestudenter hjälper ungdomar i skolor med resultat under rikssnittet med läxorna och är samtidigt en positiv förebild och mentor. Samarbete sker med skolor och läxhjälpstimmarna finansieras framförallt av näringslivet.