Stiftelsen Läxhjälpen söker läxhjälpscoacher i Stockholm och Göteborg (deltid)

Stiftelsen Läxhjälpen är en icke-vinstdrivande stiftelse som med finansiering från näringslivet bedriver gratis, resultatfokuserad läxhjälp där det behövs som allra mest. Verksamheten växer och vi söker nu dig som vill arbeta som läxhjälpscoach hos oss.

Som läxhjälpscoach arbetar du mitt i vår spännande verksamhet, då du kontinuerligt träffar våra läxhjälpare och elever och stöttar dem i deras arbete. Tjänsten är en timanställning med arbetstid om ca 10 h/vecka. Arbetstiden är flexibel, men är främst förlagd till eftermiddagar/kvällar, med mycket resande lokalt. Du arbetar i nära samarbete med och rapporterar till Läxhjälpens projektledare som finns på vårt kontor i Stockholm.

Vi söker en läxhjälpscoach i Göteborg, samt två läxhjälpscoacher till Stockholm.

Arbetsuppgifter:

• att coacha våra läxhjälpare i Läxhjälpens strukturerade arbetssätt, och  tillsammans med projektledaren se till att både läxhjälpare och elever har verktyg och stöd för att nå uppsatta mål.
• att förankra verksamheten bland skolpersonal på våra samarbetsskolor.
• att anordna regelbundna inspirationsträffar med läxhjälpare för erfarenhetsutbyte och coachning .
• att bistå projektledningen vid resultatmätningar, samt olika events, såsom partnermiddagar, rekryteringsdagar och dylikt.

Vi söker dig som:

• är driven och engagerad, en naturlig ledare med vana att coacha, entusiasmera och få med dig folk på det du tror på och brinner för. Du är prestigelös, strukturerad, ser lösningar och tycker om mötet med unga.

• tidigare arbetat som läxhjälpare hos Stiftelsen Läxhjälpen, eller har liknande erfarenhet av arbete med barn och unga där du har en ledande och coachande roll med stort eget ansvar.

• jobbar strukturerat och tar stort eget ansvar. Du blir en viktig del i vårt team och deltar i arbetet med att utveckla vår växande organisation.

• trivs med att tala inför folk och ser framemot att berätta om Läxhjälpen i såväl lärarrum som klassrum med 15-åringar.

• vill arbeta på eftermiddagar/ kvällar.

• delar Stiftelsen Läxhjälpens värderingar och vision om ett samhälle där alla barn och unga växer upp med förutsättningar att klara skolan, utvecklas och nå sin fulla potential. Vi har otroligt många roliga och spännande utmaningar framför oss under 2014 och ser fram emot att du kommer och förstärker oss!

Välkommen med din ansökan!
Välkommen med din ansökan och ditt CV så snart som möjligt, dock senast 30 april 2014, till jobb@laxhjalpen.se. Märk din ansökan Läxhjälpscoach (Stad). Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Vid frågor om tjänsten, var god mejla ovanstående adress så återkopplar vi till dig så snart som möjligt.

Om oss:
Läxhjälpen är en konkret insats som angriper ett av Sveriges största problem idag; bristen på integration och att allt fler unga inte klarar skolan och hamnar utanför samhället. Noga utvalda, avlönade, unga högskolestudenter hjälper ungdomar i socioekonomiskt utsatta områden med läxorna och är samtidigt en positiv förebild och mentor.  Vi har sedan starten 2007 arbetat fram ett strukturerat arbetssätt med elevkontrakt, studieplan och tydligt mål – betygen ska höjas och eleverna nå vidare till gymnasiet. Samarbete sker med skolor och läxhjälpstimmarna finansieras av olika företag som får återrapport om hur pengarna har använts, betygsresultat och hur det går för just deras grupp elever. Resultaten är mycket goda, läsåret 2012/13 höjde alla elever sina betyg, i snitt i 6 ämnen från föregående läsår. Stiftelsen bedriver idag läxhjälp på 20-talet skolor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Södertälje.

Gilla oss på Facebook: www.facebook.com/laxhjalpen
Följ oss på Twitter: www.twitter.com/laxhjalpen
Följ oss på LinkedIn: http://www.linkedin.com/company/stiftelsen-l-xhj-lpen