Stiftelsen Läxhjälpen söker en driven och engagerad projektledare (heltid)

Stiftelsen Läxhjälpen är en icke-vinstdrivande stiftelse som med finansiering från näringslivet bedriver gratis, resultatfokuserad läxhjälp där det behövs som allra mest.

Vår verksamhet växer och vi söker nu ytterligare en projektledare i Stockholm. Tjänsten är en heltidstjänst och innebär i korthet; rekrytering av högskolestudenter, att hitta de rätta läxhjälparna och att coacha och leda dessa i vårt strukturerade arbetssätt, samt att nå högt uppsatta mål.

• Vi söker dig som är driven och engagerad, en naturlig ledare med vana att coacha, entusiasmera och få med dig folk på det du tror på och brinner för. Du är prestigelös, strukturerad, ser lösningar och tycker om mötet med unga.

• Vi jobbar resultatfokuserat så din målmedvetenhet är också viktig, liksom att kunna sätta ner foten och vågar ta svåra beslut.

• Du har dokumenterad erfarenhet av projektledning. Gärna även rekrytering och personalansvar.

• Vi tänker att du trivs att tala inför folk och ser framemot att berätta om Läxhjälpen i såväl lärarrum som klassrum med 15-åringar, på företagsmingel, sponsormiddagar och styrelsesammanträden.

• Vi har mycket att göra så tjänsten kräver att du jobbar strukturerat och tar stort eget ansvar. Du blir en viktig del i vårt team och deltar i ledningsarbetet med att driva och utveckla vår växande organisation.

• Tjänsten kräver flexibilitet då våra läxhjälpsträffar sker på eftermiddagar/ kvällar och uppföljning på plats är viktigt. Även resor kan förekomma då vi finns i flera städer.

• Du delar Stiftelsen Läxhjälpens värderingar och vision om ett samhälle där alla barn och unga växer upp med förutsättningar att klara skolan, utvecklas och nå sin fulla potential. Vi har otroligt många roliga och spännande utmaningar framför oss under 2014 och längtar till att du kommer och förstärker oss!

Välkommen med din ansökan!
Välkommen med din ansökan och ditt CV så snart som möjligt, dock senast 31 december 2013 till Maria Arneng, verksamhetsledare,maria@laxhjalpen.se. Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. För att spegla mångfalden i vår verksamhet ser vi gärna sökande med olika kulturell och etnisk bakgrund, och manliga sökande uppmuntras. Vid frågor om tjänsten nås Maria Arneng på tfn: 076-006 94 13.

Om oss:
Läxhjälpen är en konkret insats som angriper ett av Sveriges största problem idag; bristen på integration och att allt fler unga inte klarar skolan och hamnar utanför samhället. Noga utvalda, avlönade, unga högskolestudenter hjälper ungdomar i socioekonomiskt utsatta områden med läxorna och är samtidigt en positiv förebild och mentor.  Vi har sedan starten 2007 arbetat fram ett strukturerat arbetssätt med elevkontrakt, studieplan och tydligt mål – betygen ska höjas och eleverna nå vidare till gymnasiet. Samarbete sker med skolor och läxhjälpstimmarna finansieras av olika företag som får återrapport om hur pengarna har använts, betygsresultat och hur det går för just deras grupp elever. Resultaten är mycket goda, läsåret 2012/13 höjde alla elever sina betyg, i snitt i 6 ämnen från föregående läsår. Stiftelsen bedriver idag läxhjälp på 20-talet skolor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Södertälje.

Gilla oss på Facebook: www.facebook.com/laxhjalpen
Följ oss på Twitter: www.twitter.com/laxhjalpen
Följ oss på LinkedIn: http://www.linkedin.com/company/stiftelsen-l-xhj-lpen