Stiftelsen Läxhjälpen söker driven och engagerad regionansvarig (100%)

Stiftelsen Läxhjälpen är en icke-vinstdrivande stiftelse som med finansiering från näringslivet bedriver gratis, resultatfokuserad läxhjälp där det behövs som allra mest. Idag deltar över 1500 elever i Läxhjälpsprogrammet fördelade på 45 samarbetsskolor. Nu söker vi en regionansvarig med ansvar för region Malmö/Göteborg.

Tjänsten omfattar 100% och innebär övergripande:

 • Ansvar för Läxhjälpens verksamhet i regionen.
 • Rekrytering av högskolestudenter som läxhjälpare, samt av coacher som stöttar läxhjälparna i det dagliga arbetet.
 • Utbildningar och kickoffer, samt kvalitetssäkring av vårt strukturerade arbetssätt.
 • Leda och utveckla verksamheten i regionen i tät dialog med övriga regioner och ledning.
 • Utveckling av samarbete gentemot befintliga och nya samarbetsskolor.
 • Ansvar för samarbeten och kvalitetssäkring gentemot lokala näringslivspartners.

Vi söker dig som:

 • Är driven och engagerad, en naturlig ledare med vana att coacha, entusiasmera och få med dig folk på det du tror på och brinner för.
 • Är prestigelös, strukturerad, ser lösningar och tycker om att upprätta nya och utveckla befintliga relationer.
 • Är van att jobba resultatfokuserat. Din målmedvetenhet är viktig, liksom förmågan att kunna sätta ner foten och våga ta svåra beslut.
 • Har dokumenterad erfarenhet av att leda. Gärna inkluderat rekrytering och personalansvar.
 • Trivs att tala inför folk och ser fram emot att berätta om Läxhjälpen i såväl lärarrum som på företagsmingel, partnermiddagar och styrelsesammanträden.
 • Är flexibel, då varierande arbetstider förekommer. Resor i tjänsten förekommer.
 • Delar Stiftelsen Läxhjälpens värderingar och vision om ett samhälle där alla barn och unga växer upp med förutsättningar att klara skolan, utvecklas och nå sin fulla potential.

Vi har mycket att göra så tjänsten kräver att du tar stort eget ansvar. Du blir en viktig del i vårt team och bidrar till att utveckla vår organisation. Det är meriterande om du har breddad kompetens inom exempelvis pedagogik, kommunikation, eller annat som kan bidra till organisationens utveckling framåt.

Utgångspunkt för placeringsort är Malmö eller Göteborg. Tjänsten är en tillsvidareanställning med start 1 augusti 2017 (eller enligt ök). Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Vi har otroligt många roliga och spännande utmaningar framför oss och längtar till att du kommer och förstärker oss!

Välkommen med din ansökan och ditt CV så snart som möjligt, dock senast 25 juni 2017 till Henrik Szabo, henrik@laxhjalpen.se.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. För att spegla mångfalden i vår verksamhet ser vi gärna sökande med olika kulturell och etnisk bakgrund, och manliga sökande uppmuntras. Vid frågor om tjänsten nås Henrik Szabo på telefon 076-789 55 74.

Om oss:

Läxhjälpen är en konkret insats som angriper ett av Sveriges största problem idag; bristen på integration och att allt fler unga inte klarar skolan och hamnar utanför samhället. Noga utvalda, avlönade, unga högskolestudenter hjälper ungdomar i socioekonomiskt utsatta områden med läxorna och är samtidigt en positiv förebild och mentor.  Vi har sedan starten 2007 arbetat fram ett strukturerat arbetssätt med elevkontrakt, studieplan och tydligt mål – betygen ska höjas och eleverna nå vidare till gymnasiet. Samarbete sker med skolor och läxhjälpstimmarna finansieras av olika företag som får återrapport om hur pengarna har använts, betygsresultat och hur det går för just deras grupp elever. Resultaten är mycket goda, 83% av eleverna som fullför Läxhjälpsprogrammet uppnår gymnasiebehörighet. Läxhjälpen bedriver idag läxhjälp på 45 samarbetsskolor i niokommuner.

Läs mer på: www.laxhjalpen.se
Gilla oss på Facebook: www.facebook.com/laxhjalpen
Följ oss på Twitter: www.twitter.com/laxhjalpen
Följ oss på LinkedIn: http://www.linkedin.com/company/stiftelsen-l-xhj-lpen