Skånskan skriver idag -“Läxhjälpen och MKB lyfte problemskola”

Idag skriver Skånska Dagbladet, Sydsvenskan och Sveriges Radio om vårt samarbete med MKB Fastighets AB och Värner Rydénskolan – och hur skolan är på väg att vända.

2015-10-09 09.30.42 2015-10-09 09.35.31 2015-10-09 09.39.01

I början av året förknippades Värner Rydénskolan med konflikter, hot och våld. Skolan tvingades till och med att stänga under en dag i slutet av februari.

– Men idag är situationen helt annorlunda. Och samarbetet med MBK och stiftelsen Läxhjälpen har spelat en stor roll, säger Lise-lott Nilsson, ny rektor på skolan sedan i våras.

Trygghet och att förhindra kränkningar står högt upp på skolans fokuslista.
Men det handlar också om att skapa studiero, öka närvaron och att ha tydliga mål.

– Naturligtvis finns mycket kvar att göra. Men vi ser hela tiden små framsteg i vardagen. Hela skolan har fått ett lyft. Nu finns här en helt annan studiero, vilket märks på resultaten. Och med hjälp av Läxhjälpen och fastighetsbolaget MKB har flera elever också lyckats att höja sina betyg, säger Lise-lott Nilsson.

– Kontinuitet med fasta rutiner är något av själva kärnan för att lyckas bra. Att läxhjälparna är unga och en del har liknande erfarenhet hjälper också till, säger Regina Svensson, regionansvarig för Läxhjälpen i Malmö.

Text hämtad från Skånska Dagbladet.