Partnermiddag hos Consid AB i Stockholm

Igår hade vi äran att bjuda in till partnermiddag hos Consid AB i Stockholm. Consid stod som värd och middagen hölls i deras fantastiska lokaler i centrala Stockholm. Consid stod även för mat och dryck under kvällen.

Under middagen fick vi bland annat höra Harald Ullman, styrelseordförande och grundare i Läxhjälpen, och Maria Arneng, verksamhetschef för Läxhjälpen samt regionansvarig Henrik Szabo berätta om verksamheten i stort, med lite Stockholmsfokus, och även utmaningar som står i vägen för oss.

Vi hade också äran att få ha två stjärnor till läxhjälpare med oss samt fyra härliga elever som berättade sin syn på Läxhjälpen och vad det inneburit för möjligheter. En elev liknade Läxhjälpen vid fysisk aktivitet – “Det är som att träna. Sjukt jobbigt i början, men sen går det lättare och man klarar mer och mer. Precis så är det på Läxhjälpen!”. Det var också väldigt kul att höra om elevernas uppskattning mot läxhjälparna, hur relationen är mer än bara lärare/elev och att de har fått en fin förebild och en ny kompis i sina läxhjälpare.

Bland gästerna hittar vi bland annat Olle Burell, skolborgarråd i Stockholm som sa såhär efter gårdagskvällen: “Givande kväll med Stiftelsen Läxhjälpen som med framgång stöttar elever i bland annat Rinkeby, Skarpnäck, Husby och Hagsätra.

Till sponsorerna hör Familjebostäder, Svenska bostäder, Stockholmshem, MKB, HSB, Ikano och Einar Mattsson = bostadsbolag som ser direkta kopplingar mellan skolor vars elever höjer sina kunskapsresultat och ökad attraktivitet för stadsdelen. Anna Heide från Malmö vittnade om hur klotter och annan skadegörelse minskade omedelbart när Läxhjälpen drog igång.”

13226782_1371723096174943_319744715928202978_n

Se fler bilder från kvällen på vår Facebooksida här!