Ledning och kansli

henrikszabo_ak

Henrik Szabo
Generalsekreterare
henrik@laxhjalpen.se
076-789 55 74

Henrik Szabo arbetar sedan april 2014 på Stiftelsen Läxhjälpen. Han har läst bland annat mänskliga rättigheter och juridikkurser i Lund samt har en examen i statsvetenskap från Stockholms Universitet. Tidigare har han arbetat i Norge och Island, samt studerat en termin i England. Vid sidan om arbete och studier får han utlopp för sin kreativa ådra genom att skriva musik och texter och han har släppt ett flertal låtar i Sverige och utomlands. Innan Henrik började på Läxhjälpen arbetade han som chef på ett service management-bolag och han har ett stort engagemang för barn och människors lika rättigheter.

“Läxhjälpen riktar in sig på en av vår tids viktigaste utmaningar – att tusentals ungdomar varje år inte klarar grundskolan och riskerar ett liv i utanförskap. Ungdomar med kraft och energi, som om de fick möjligheten att nå sin fulla potential inte bara skulle kunna bidra till samhället, utan också nå stora framgångar. Läxhjälpens målmedvetna arbete når tydliga resultat, och det driver mig varje dag i mitt arbete.”


 

matildasvenssonMatilda Svensson
Operativ chef
matilda@laxhjalpen.se
076-160 19 07

Matilda har arbetat på Läxhjälpen sedan hösten 2013, och har arbetat som både läxhjälpare och coach samt projektledare för Välkommen till Sverige innan hon hösten 2016 började som regionansvarig. Matilda har en dubbel kandidatexamen i genusvetenskap och pedagogik. Matilda brinner för klassfrågor och jämlikhet – framför allt hos barn och unga. Matilda har också varit engagerad inom RFSU där hon har undervisat ungdomar om normer och förhållningssätt inom sex och samlevnad.

“Då barn och ungdomars möjligheter till likvärdig utbildning i Sverige idag inte är självklar, är Stiftelsen Läxhjälpens arbete otroligt viktigt. Vi är med och bidrar till att fler elever når sina mål samtidigt som vi blir till en trygghet för eleverna. Jag vill vara del av ett samhälle där alla människor, oavsett bakgrund, har samma möjlighet att forma sitt liv. Därför jobbar jag på Stiftelsen Läxhjälpen.”

 


 
 

Elisavet Johansson Tziampazis
Regionchef Sydväst
elisavet@laxhjalpen.se

079
-333 93 12

 

 

 

 

 

 

 


Ebba Myrsten
Regionchef Norr
ebba@laxhjalpen.se
072-301 69 70

Ebba arbetar sedan februari 2019 på Läxhjälpen. Ebba har en kandidatexamen i socialpsykologi och en masterexamen i mänskliga rättigheter. Ebba har arbetat med skolfrågor, dels som turnéledare och utbildare gällande elevrådsengagemang och dels som mentor i en klass för ensamkommande flyktingungdomar. Hon har även gjort praktik på UNFPA i Gambia, vilka arbetar med sexuell och reproduktiv hälsa. Innan Ebba började på Läxhjälpen arbetade hon som partneransvarig på ett IT-bolag inriktat på tillgänglighet. Den röda tråden i Ebbas arbete och personliga engagemang handlar om rättigheter, inkludering och delaktighet.

“Ingen kan göra allt men alla kan göra något. På Läxhjälpen jobbar vi tillsammans mot målet att alla barn, oavsett bakgrund,  ska kunna växa upp med självförtroende och ha möjligheten att forma sin egen framtid. Att ena dagen få möta elever, engagerade läxhjälpare och skolpersonal samt andra dagen få träffa partners som brinner för hållbarhetsarbete och förändring är inspirerande.”

 

 


Erica Hagström
Regionchef Öst
erica@laxhjalpen.se
076-170 45 88

 

 

 

 

 

 

 


 

Filip Hellgren
Administratör/koordinator
filip@laxhjalpen.se

070-615 95 95

Filip har arbetat på Stiftelsen Läxhjälpen sedan januari 2018. Han kom då från en praktikplats på PeaceWorks kommunikationsavdelning. Filip har även en kandidatexamen i Utveckling och internationellt samarbete med inriktning Internationella relationer på Södertörns Högskola. Efter studierna har Filip varit engelskalärare i Vietnam, boendestödjare på ett asylboende samt volontär på organisationen Kompis Sverige. Filip brinner för ämnet integration i Sverige men även för jämlikhet och mänskliga rättigheter.