Oj, vilket läsår! Glad Midsommar!

Glad Midsommar alla ni fina och viktiga partners!

Vilket läsår vi har haft! Intensivt, lärorikt, kämpande, fantastiska möten, nya partners, Malmö, Södertälje, nya skolor, nya idéer, mycket skratt, Skicka-vidare-projektet, motgångar, läxhjälpskickoffer, brinnande bilar utanför läxhjälpsfönstren, höjda betyg, överraskningar, ja ingen dag har varit den andra lik! Vårt arbete är viktigare än någonsin och det betyder mycket när det uppmärksammas, som härom veckan när Stiftelsen Läxhjälpens lyftes fram mycket positivt i media:

1:a sidan, DN Stockholm
1:a sidan, Metro Göteborg
Ledaren, Kvällsposten/ Expressen

Nu är betygsinsamlingen från våra 22 skolor i full gång här på kontoret. Elevutvärderingarna som precis sammanställts visar på fina resultat i grupperna, eleverna är nöjda, mycket nöjda. Nu håller jag bara tummarna att betygen matchar den utvärderingen, alltid lika spännande och framförallt nervöst. För varje år som går ser jag att eleverna som startar på Läxhjälpen ligger längre och längre från att nå målen, något som är märkbart och som innebär mycket kämpande för såväl elever som läxhjälpare.

Jag hoppas att ni som partners verkligen förstår vilken viktig insats ni gör med stödet till Läxhjälpen! Vad läxhjälpstimmarna faktiskt betyder för en ung människa. Jag har förmånen att röra mig i två olika världar – näringslivsvärlden och skolvärlden, som ju faktiskt är just olika världar! Så borde det inte vara tycker jag och här kommer Läxhjälpen in som en sammanbindande länk. En del av er har tagit emot oss för besök och inför alla medarbetare har jag, tillsammans med några läxhjälpare och elever, berättat konkret om Läxhjälpen och vad den betyder. Det har varit mycket uppskattat det mötet, från båda håll, och vi gör gärna fler besök hos er!

Mycket spännande är på gång som jag hoppas faller på plats innan semestern, liksom vårt seminarium i Almedalen, i år på sponsrad plats från Affärsvärlden/ Deloitte, med bla integrationsministern Erik Ullenhag. Är du där så missa inte, torsdag 4 juli kl. 14.30! Inbjudan kommer!

Personliga återrapporter med betygsresultat för era respektive elevgrupper ska skrivas och skickas löpande till er, senast i augusti. Kontakt om läget med er respektive partner inför hösten pågår just nu och tveka inte att ringa närsom om det är något ni undrar! Når ni inte mig så finns Läxhjälpens klippor, projektledarna Anousheh, Emelie och Regina – som jag vill passa på att skryta om, de gör ett fantastiskt jobb!

Nu önskar jag er alla en glad, solig och avkopplande Midsommarhelg!

Maria

PS! Följ oss gärna på www.facebook.com/laxhjalpen så håller ni er uppdaterade om allt som händer på Läxhjälpen