Nyhetsbrev 2011 – året som gick

God Jul alla er som engagerar er i och stöder Stiftelsen Läxhjälpen!

kollage_laxhjalp

Här kommer en liten återblick på året som varit!

Betygen höjs

I juni sammanställdes betygen som fantastiskt nog visade att alla våra då 300 elever hade höjt sina betyg, i snitt 5 ämnen/ elev. Närmare beskrivning av betygsresultat och utvärderingar för respektive läxhjälpsgrupp har ni som partners fått ta del av i återrapporterna. Just nu gör vi en sammanställning av elevernas höstbetyg.

Vi växer och finns nu i Göteborg

Under en intensiv höst har vi etablerat Läxhjälpen i Göteborg så nu finns vår läxhjälp i Hammarkullsskolan, Hjällboskolan, Gårdstensskolan, Lövgärdesskolan och Bergsjöskolan. Detta möjliggjordes av våra nya och engagerade partners i Göteborg – Tack Fastighetsägarna, Poseidon, Gårdstens Bostäder, Bostadsbolaget, Hjällbo Bostaden och Familjebostäder Göteborg!

Idag bedrivs vår läxhjälp för över 400 elever med 85 läxhjälpare i 12 skolor i Stockholm resp. 5 skolor i Göteborg.

Stödfonden

Nu kan även privatpersoner, samt företag som vill ge en engångsgåva, stödja Stiftelsen Läxhjälpens arbete. Alla bidrag är välkomna, stora som små. Genom att skänka en gåva till Läxhjälpens stödfond bidrar ni till att fler högstadielever i utsatta områden får kostnadsfri, regelbunden läxhjälp och bättre möjligheter att nå sina drömmar. Ett hett julklappstips såhär i sista stund – skriv ut fint gåvobevis.

Vi syns, här är några glimtar

I år var det premiär för Läxhjälpen i Almedalen där vi anordnade debatten “Det skolpolitiska komplexet har misslyckats. Kan näringslivet hjälpa till?” som blev en het, fullsatt och livlig skoldebatt.

TV4 Nyhetsmorgon gjorde en lyckad intervju med härliga läxhjälpsduon Anousheh och Abdullah. Man blir glad, se gärna klippet här.

I samband med starten i Göteborg prydde Läxhjälpen Metros första sida med reportaget Läxhjälpen ska fixa in fler göteborgare på gymnasiet, samt inslag i TV4s Lokala Nyheter.
Häromveckan publicerade Stiftelsen Läxhjälpen en debattartikel på Newsmill. Läs den här.

I vår kommer vi göra en ordentlig PR-satsning, vi ska synas ännu mer!

Fortsatt stadig ekonomi med låga overheadkostnader

I augusti försvann en stor utgiftspost då revisionsbyrån BDO tog över alla våra redovisnings- och löneadministrativa kostnader. Vidare bidrar telefonbolaget Tre med ytterligare telefoner och abonnemang, och boende i Göteborg sponsras av Elite Hotels. Vi har under året fått flera nya partners och känner glädje över fortsatt förtroende och ekonomiskt stöd från våra ”gamla” partners.

Middagar, inspiration och prisutdelning

Vi har avnjutit sponsormiddagar på Stockholms Handelskammare, Junibacken och Elite Palace Hotel. Under ledning av vår proffsiga moderator, tillika styrelseledamot och ambassadör, Alexandra Pascalidou har vi hört våra elever, läxhjälpare, rektorer och partners berätta personligt om hur läxhjälpen fungerar och vad den betyder. Deloitte bjöd in alla elever och läxhjälpare till en stor inspirationsdag med bland annat föreläsningar och prisutdelning till årets raketer och kämpar.

Slutligen en massa varma tack!

Tack till alla våra partners vars generösa stöd möjliggör Stiftelsens verksamhet, att totalt 600 elever under året fått läxhjälp och höjt betyg och självförtroende! Stort tack också till Stiftelsen Läxhjälpens styrelse; ordförande Harald Ullman och ledamöterna Eva von Wernstedt, Alexandra Pascalidou och Anders Milton som med engagemang, nätverkande och klokskap betyder mycket!

Avslutningsvis vill vi tacka och lyfta fram våra fantastiska läxhjälpare som med kreativitet, personligt engagemang och pedagogiskt lugn, ser och lyfter eleverna!
Önskar er alla en God Jul och Gott Nytt År!

/ Maria, Anousheh och Emelie