Möt vår läxhjälpare Diana

Under våren kommer små intervjuer med våra läxhjälpar-hjältar att publiceras på vår hemsida och i våra sociala medier. Idag kör vi igång med Diana Gonzales, som berättar om varför hon tror att Läxhjälpen gör skillnad och om ett särskilt minne med en elev.

Jag heter Diana Gonzales och är 20 år gammal, uppvuxen i Västertorp och pluggar POL-kand programmet i statsvetenskap och nationalekonomi vid Stockholms universitet. Förutom att jobba med läxhjälp jobbar jag också som lärarvikarie. Jag arbetar på Hagsätraskolan i Stockholm och har arbetat hos Stiftelsen Läxhjälpen sedan april 2016 vilket snart är ett år!

Jag har tidigare arbetat med läxhjälp där eleven/föräldrarna betalar för läxhjälpen men jag tyckte att det inte kändes rätt. Jag tycker att alla ska ha rätt till en bra skolgång men med de stora klyftorna i skolorna idag så behövs det tyvärr insatser från andra håll och det är där Stiftelsen Läxhjälpen kommer in. Alla elever ska ha samma förutsättningar oavsett plånbok och det är därför jag började arbeta hos Stiftelsen Läxhjälpen.

Jag tror Stiftelsen Läxhjälpen gör stor skillnad genom att verka där den behövs som mest då den når ut till de elever som har det tufft i skolan och kanske inte heller alltid vågar be om hjälp. De högstadieelever som vi hjälper kommer vara en del av samhället i framtiden, kanske som framtida arbetskollegor eller chefer! Läxhjälp = samhällsvinst!

En gång på Läxhjälpen var det en kille som var klar med alla sina läxor men inte ville gå hem, han frågade “vad ska jag göra hemma?” och det fick mig att inse att Läxhjälpen är så mycket mer än bara just läxhjälp, det är en trygg plats för många ungdomar att få utbyta erfarenheter och få svar på frågor. De är nyfikna och vi diskuterar ständigt ämnen, allt ifrån gymnasieval till nyheter i omvärlden till veckans matteläxa. Det påminner väldigt mycket om mig själv när jag var i den åldern. Båda mina föräldrar är utomlandsfödda och när jag själv skulle söka gymnasium så hade de inte särskilt mycket koll på hur man gjorde och det är där vi läxhjälpare kan hjälpa till!

Brinner du, precis som Diana, för att ge alla elever samma förutsättningar? Sök jobbet som läxhjälpare idag – ansök här!