Möt vår läxhjälpare Christian

Under våren kommer små intervjuer med våra läxhjälpar-hjältar att publiceras på vår hemsida och i våra sociala medier. Idag läser vi om Christian Ryans histroria, om varför han jobbar som läxhjälpare och om ett minne med en elev som han minns.

Hej! Jag heter Christian Ryan och är en 20-årig student som pluggar sitt tredje år av civilingenjörsutbildningen med inriktning elektroteknik. Jag har nyligen börjat jobba på Bredängsskolan i Stockholm men har även tidigare länge arbetat på Ronnaskolan i Södertälje.

Jag började arbeta hos Läxhjälpen januari 2015 av den anledning att jag trodde på den vision Läxhjälpen hade och de värderingar stiftelsen stod för. Med Läxhjälpens verksamhet på över 40 skolor i socioekonomiskt utsatta områden, har tusentals elever fått möjlighet att nå sitt akademiska maximum och inse de dörrar som öppnas via utbildning – en bedrift som alla kan hålla med om är makalöst.

Mitt finaste minne hos Läxhjälpen kom när jag jobbade på Ronnaskolan och hjälpte en elev med algebraläxa. Eleven var nyanländ och hade diverse svårigheter med språket, men tog till sig allt jag sa utav en ren vilja att förstå. Med glimten i ögat och ett brinnande intresse illustrerade eleven att törsten efter kunskap i sig talar inget språk.