Ledig tjänst: Projektledare

Tycker du att allas rätt till en god utbildning och att ta tillvara ungas möjligheter är viktigt? Gillar du att nå ut till och inspirera en bred målgrupp av såväl högskolestudenter och skolelever, som företagsledare och ledare inom offentlig sektor? Vill du jobba med grymma kollegor som jobbar målinriktat mot samma vision? Sök jobb hos oss!

16 058 elever klarade inte skolan förra läsåret och det finns skolor där 6 av 10 elever inte når gymnasiebehörighet. Läxhjälpen bedriver ett riktat och resultatfokuserat läxhjälpsprogram för elever som riskerar att inte klara skolan, så att de når gymnasiebehörighet med självförtroende inför framtiden.

Vi söker nu en driven och engagerad projektledare. Tjänsten är en projektanställning på 12 månader med möjlighet till förlängning. Vi har många spännande utmaningar framför oss och längtar till att du kommer och förstärker oss!

 

Tjänsten som projektledare innebär i korthet:

 • Att leda och utveckla en region innefattande både digitala och fysiska läxhjälpsgrupper
 • Rekrytering, utbildning och arbetsledning av högskolestudenter som läxhjälpare i enlighet med Läxhjälpsprogrammet.
 • Löpande kvalitetssäkring och uppföljning av Läxhjälpens strukturerade arbetssätt.
 • Att sälja in och etablera Läxhjälpsprogrammet i kommuner och skolor där behovet av Läxhjälpsprogrammet är som störst.
 • Att sälja in Läxhjälpsprogrammet till privata och offentliga lokala aktörer, med syfte att utöka omfattningen och långsiktigheten i regionen.
 • Utveckling och samarbete med befintliga och nya samarbetsskolor i regionen.
 • Utveckling och samarbete med befintliga och nya näringslivspartners och kommuner i regionen.
 • Löpande utveckling av det digitala Läxhjälpsprogrammet.

 

Vi tror att du:

 • Tycker om mötet med unga och drivs av att skapa struktur samtidigt som du är flexibel i vardagen, är självgående, ser lösningar och drivs av att jobba resultatfokuserat.
 • Har ett intresse för frågor som skola, segregation och integration och vill arbeta för ett mer jämlikt samhälle.
 • Är tydlig och inkluderande i ditt ledarskap, har vana att entusiasmera och förmåga att få med dig andra på det du tror och brinner för.
 • Har erfarenhet av att leda projekt som involverar flera aktörer/intressenter
 • Har erfarenhet av rekrytering och gärna personalansvar, samt är van att ta snabba och ibland svåra beslut.
 • Trivs med att tala inför andra och ser fram emot att berätta om Läxhjälpen i såväl lärarrum som på företagsevent och styrelsesammanträden.
 • Har ett intresse för och gärna tidigare erfarenhet av att utveckla och implementera digitala lösningar
 • Delar Stiftelsen Läxhjälpens värderingar och vision om ett samhälle där alla barn och unga växer upp med förutsättningar att klara skolan, utvecklas och kunna forma sin egen framtid.

Mer om tjänsten

Det är ett plus om du har kompetens inom något av områdena pedagogik eller insamling/försäljning från offentlig eller privat sektor. 

Vi erbjuder en utvecklande tjänst på en livfull arbetsplats med 450 anställda högskolestudenter och ett kansli på 9 personer, där du till viss del får vara med och påverka både dina arbetsuppgifter och arbetstider. Du blir en viktig del av vårt team och bidrar till att utveckla hela vår organisation.

Anställningen är en projektanställning om 12 månader med mycket goda förutsättningar till förlängning. Projektet finansieras initialt av Postkodstiftelsen. Tjänsten är placerad vid vårt kontor på Södermalm i Stockholm och återkommande resor till flera orter runt om i Sverige och viss oregelbunden arbetstid förekommer. Önskat tillträde är under augusti månad och 3 månaders provanställning tillämpas.

Vi ser mångfald som en styrka och strävar efter att vara en arbetsplats som tillvaratar olika erfarenheter och perspektiv.

 

Sök tjänsten som projektledare

Välkommen med din ansökan och ditt CV så snart som möjligt, dock senast 18 april till Matilda Svensson, operativ chef, matilda@laxhjalpen.se. Märk ansökan med “Ansökan projektledare”. Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Vid frågor om tjänsten nås Matilda Svensson på tfn: 076-160 19 07.