Läxhjälpens middag på Elite Palace Hotel

En fantastisk kväll i Stiftelsen Läxhjälpens anda!

Torsdag den 29 september bjöd Stiftelsen Läxhjälpen och Elite Hotels in till middag på Elite Palace Hotel i Stockholm. Elite Hotels grundare och VD Bicky Chakraborty hälsade gästerna välkomna och inspirerade med sin egen framgångssaga, och avslutade sitt tal med det oerhört glädjande beskedet att Elite Hotels går in och finansierar läxhjälp för tio nya elever!

Därefter följde en innehållsspäckad kväll med mycket skratt och en och annan tår. Moderator Alexandra Pascalidou höll i trådarna och berättade om sitt eget engagemang i Stiftelsen Läxhjälpen, en verksamhet som skulle ha betytt mycket för henne själv under uppväxten i Rinkeby.

Som vid varje middag var läxhjälpselevernas egna berättelser självklara höjdpunkter under kvällen. Före detta läxhjälpseleven Abdullah berättade om hur han motvilligt gick till de första läxhjälpsträffarna, för att sedan bli en av de flitigaste eleverna. Läxhjälparen Bardia Soltanabadi berättade om hur en av de viktigaste, och roligaste aspekterna av jobbet är att motivera och locka fram elden hos eleverna. Läxhjälpskollegan Frida Jörgenssen beskrev ett vanligt läxhjälpspass, med studier i mindre grupper, större genomgångar inför prov, och vardagliga samtal under fikapausen.

Eleverna Abyan och Samira från Rinkebyskolan fick avsluta med att berätta om hur de med hjälp av Läxhjälpen har gått från att ha IG i nästan alla ämnen, till att få G och VG.
– Tidigare förstod jag inte varför jag skulle göra läxor och plugga, sade Samira, vars dröm nu är att bli psykolog.

Förutom några av våra nuvarnade partners; Deloitte, LINAK, Monster Scandinavia, BDO, Familjebostäder och Incit, var många nya och nyfikna gäster på plats, bland andra justitieminister Beatrice Ask och trollkarlen Seth Engström.
Vi vill med våra återkommande middagar sprida informationen om Stiftelsen Läxhjälpen för att få fler samarbetspartners, företag som vill stödja Stiftelsen Läxhjälpen. Middagarna sponsras av olika företag eller personer som står som kvällens värd. Inga “läxhjälpspengar” går till dessa event.

Tack till alla er som kom och gjorde denna härliga kväll möjlig!

 

Mingelbilder från kvällen
harald_beatrice
Stiftelsen Läxhjälpens grundare Harald Ullman (S) och justitieminister BeatriceAsk (M). Läxhjälpens verksamhet, och målet att få fler ungaatt klara skolan, förenar över partigränserna!

anusche_frida_abyan_samira_small
Anusche Abar, projektledare Stiftelsen Läxhjälpen, tillsammans med läxhjälparen Frida och eleverna Abyan och Samira.

middag_tal_small
Glada miner under kvällens inledande tal. Bland gästerna fanns bland annat justitieminister Beatrice Ask, Stiftelsen Läxhjälpens styrelsemedlemmar Alexandra Pascalidou och Anders Milton och Eva von Wernstedt.

abdullah_harald_alexandra
Före detta läxhjälpseleven Abdullah, nu IT-studerande på gymnasiet, berättade om vad tiden med Läxhjälpen betydde för honom. Här med Harald Ullman och kvällens värdinna, tillika en av Läxhjälpens mest engagerade ambassadörer, Alexandra Pascalidou