”Läxhjälpen – Skicka vidare” söker engagerade läxhjälpare

”Läxhjälpen – Skicka vidare” är ett utvecklingsprogram för Stiftelsen Läxhjälpens läxhjälpselever, där ungdomar högstadiet skickar vidare och delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter till elever på mellanstadiet. Elever i nian som själva får läxhjälp coachas till att bli ”läxkompisar” till yngre elever i årskurs 4 och 5. Skicka vidare ordnar regelbundna träffar där mellanstadieelever träffar sina läxkompisar/mentorer från högstadiet som hjälper dem med läxorna och blir viktiga förebilder. Projektet finansieras av Ungdomsstyrelsen och provas just nu på två skolor i Stockholm; Hjulsta grundskola och Sätraskolan.

Vill du vara delaktig i Läxhjälpen – Skicka vidare? Nu behöver vi läxhjälpare som vill jobba som gruppansvariga inom projektet. Tjänsten är förlagd i Stockholm och omfattar cirka 10-15 timmar i månaden och kräver stor vilja och stort engagemang.

Tidigare erfarenhet av läxhjälp inom Stiftelsen Läxhjälpens verksamhet är särskilt meriterande, liksom andra erfarenheter av läxhjälp och arbete med unga.

Vid intresse skicka ett personligt brev samt CV till Regina Svensson, Projektledare Skicka vidare, regina@laxhjalpen.se , 076-0235326.