Läxhjälpen ser Alexandras Odyssé

Ett 20-tal läxhjälpare i Göteborg fick i förra veckan möjligheten att se Alexandra Pascalidous föreställning Alexandras odyssé. Alexandra sitter sedan länge i Läxhjälpens styrelse och hade ordnat så att läxhjälparna fick ta plats i publiken.

Alexandra själv hälsar: “Det var en ära att få spela för våra fantastiska läxhälpare! De är förebilder, stöttepelare och brobyggare.”

Här är en liten inblick i hur det såg ut i fredags, läxhjälparna fick nämligen också äran att följa med backstage och träffa Alexandra och skådespelarna.

En hälsning från Julia, coach i Göteborg: “I fredags fick vi möjlighet att se Alexandras odyssé på Stadsteatern i Göteborg. En två timmar lång, fantastisk och känslosam resa genom Europas sociala och ekonomiska labyrinter. Vi bjöds på tvära kast av glädje och förtvivlan, mellan bubblande fniss eller hejdlöst skratt åt misären och starka scener som väckte sorg, skuld, ilska och hopplöshet i oss, men som ändå lyckades övergå i en känsla av framtidstro, handlingskraft och gemenskap. Pjäsen är en samtida skildring av hur vi förhåller oss till vi och dem, till oss själva genom dem, och till de av oss. Den frågar oss vilken typ av samhälle vi har skapat och vilken typ av samhälle vi vill leva i. Oavsett hur insatta ni är i Greklands eller Europas politik eller historia, i globaliseringens utmaningar eller i personliga kriser, se den. Se den, se den, se den. Den passar både vana och ovana teaterbesökare. Vi tackar skådespelarna, alla medverkande och framför allt Alexandra Pascalidou för att ni tog med oss på denna gripande odyssé. Vi kommer att bära med oss den länge.”

Läs mer om föreställningen här.