Läxhjälpen på Järvaveckan

Under veckan som gått har politiker, civilsamhället och allmänheten samlats på Spånga IP under parollen “Politikerveckan i Järva”. Järvaområdet omfattar stadsdelar som Rinkeby, Tensta, Kista, Akalla, Husby och Hjulsta. Syftet med Politikerveckan i Järva, eller Järvaveckan som den också kallas, är att – citat från jarvaveckan.com“minska avståndet mellan politiker och invånare, skapa bättre förutsättningar för boende att engagera sig i politiken och sätta lokalinvånarnas frågor på den politiska agendan”.

Läxhjälpen fick möjlighet att under den andra halvan av veckan, torsdag till söndag, medverka genom närvaro i ett av tälten. Tack till Global Village för det!

Vi pratade utbildning och integration med besökarna, delade ut vattenflaskor i värmen och utmanade med ett quiz om skolan och vår verksamhet. Testa dig själv här (Rätt svar hittas längst ned i inlägget):

Hur många niondeklassare klarade inte grundskolan förra året?
1. 1 000
X. 7 000
2. 17 800

Ett barn som inte klarar grundskolan kan riskera ett livslångt utanförskap. hur mycket kostar ett sådant samhället (enligt utanförskapetspris.se)?
1. 10-15 miljoner per person
X. 20 miljoner per person
2. 3-6 miljoner per person

Hur många barn ingår idag i Stiftelsen Läxhjälpens läxhjälpsprogram?
1. 300 elever
X. 1 000 elever
2. 1 500 elever

Hur länge har Stiftelsen Läxhjälpen funnits?
1. 3 år
X. 10 år
2. 16 år

Hur många språk kan alla elever sammanlagt på Stiftelsen Läxhjälpen?
1. 24
X. 47
2. 55

Rätt svar i quizet är: 2, 1, 2, X, 2.